Liiketoiminnan ammattitutkinto, terveydenhuollon tai liike-elämän sihteeriksi (709696)

Tavoite

Liiketoiminnan ammattitutkinnon tutkinnon osa tai koko tutkinto.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille.Erityisesti huomioidaan henkilöt, joilla on vahvaa terveydenhuollon tai kaupallisen alan työkokemusta ja/tai koulutusta.

Sisältö

Tutkinto koostuu kolmesta osasta, joista kaksi ovat kaikille opiskelijoille yhteisiä. Viimeinen tutkinnon osa valitaan opiskelijan suuntautumisen mukaan.

Koulutus toteutetaan Kokkolassa 20.2.2023 lähtien. Tavoitteena valmistua jouluun mennessä. (HOKSin mukaan).

Lomaa on mahdollista pitää kesällä 4 viikkoa.

Kaikille yhteiset tutkinnon osat:

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
· toimii liiketoiminnan tehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa
· toimii työyhteisön jäsenenä sekä kehittää omaa osaamistaan.

Assistentti- ja sihteerityön palvelut, 60 osp
· hoitaa toimenkuvaan liittyviä asiakkuuksia ja sisäisiä palvelutehtäviä
· tekee asiakirjahallintoon liittyviä tehtäviä

Valinnainen tutkinnon osa:

Terveydenhuollon sihteeripalvelut, 60 osp
· toimii terveydenhuollon osastosihteerinä ja käsittelee potilasasiakirjoja

tai

Liiketoiminnan tukipalvelut, 60 osp
· valmistautuu ja tekee erilaisia palvelutehtäviä
· laatii asiakirjoja liiketoiminnan päätöksenteon tueksi

Opintojen sisältö mm.:
· Digitaaliset työnhakutaidot
· Liiketoimintamalli ja toimintaympäristö
· Työyhteisössä toimiminen
· Tietoturva
· Asiakaspalvelu ja/tai palvelumuotoilu
· Digimarkkinointi
· Kokouskäytänteet ja asiakirjastandardit
· It-osaaminen ja järjestelmät, ml. terveydenhuollon järjestelmät
· Terveydenhuollon lainsäädäntö, terveydenhuollon sanasto ja yleisimmät tutkimukset

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS) oman suuntautumispolun mukaan.

Lähiopetuksena Keski-Pohjanmaan ammattiopistolla, itsenäisenä ja verkko-opiskeluna sekä työssäoppien käytännön työtehtävissä. Koulutus painottuu työssäoppimiseen lähiopetuksen sijasta, työssäoppiminen alkaa 20.3.2023. Opiskelijaksi valitut hakevat työssäoppimispaikan oman suuntautumisen mukaisesti.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Liiketoiminnan ammattitutkinto 150 osp. Tutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista työskennellä esim. osaston-, toimistosihteerinä tai palveluneuvojana terveydenhuollossa tai auto-, koulu-, opinto-, asiakas-, hallinto-, yhdistys- tai kiinteistösihteerinä liike-elämässä.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Hakuaika päättyy 22.1.2023.

Haastattelut pidetään helmikuun alussa TE-toimiston tiloissa Kokkolassa Kallentorilla. (haastattelupäivät 6.2.2023 ja 7.2.2023)

Haastattelukutsut lähetetään txt viestinä, joten tarkista, että hakemuksessasi on toimiva puhelinnumero.

Hakukelpoisille hakijoille toimitetaan lähtötasontesti ennen haastatteluja.


Lisätietoa koulutuksesta:

vastuukouluttaja Heli Maunula, 040 807 3530, heli.maunula@kpedu.fi.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
www.facebook.com/koulutusneuvonta

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää