Liiketoiminnan ammattitutkinto, Taloushallinnon osaamisala

Tavoite

Sähköinen taloushallinnon ja automatisoinnin lisääntyminen ei poista taloushallinnon lainalaisuuksien ymmärryksen ja erityistilanteiden hallinnan osaamisen tarvetta. Osaavia taloushallinnon työntekijöitä tarvitaan erilaisissa muuttuvan työelämän tehtävissä.

Hae nyt täydentämään ja päivittämään osaamistasi Liiketoiminnan ammattitutkinnon, taloushallinnon osaamisalan, tehtävissä.

Kohderyhmä

Toimitko jo taloushallinnon tehtävissä tai olet siirtymässä niihin? Onko sinulla tarve syventää ja päivittää osaamistasi taloushallinnon alalta?

Koulutus sopii henkilöille, joilla on aiempaa työkokemusta yhdeltä tai useammalta taloushallinnon sisältyvältä osa-alueelta tai liiketoiminnan alalla työskentelevälle henkilöille, jolla on alan tutkinto (merkonomi, tradenomi).

Opiskelija etsii ennen koulutuksen alkua soveltuvan työssäoppimis- tai oppisopimuspaikan, ellei hänellä sitä ole. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Sisältö

Koulutuksen sisällössä huomioidaan nykyinen osaamisesi ja tavoitteesi ja sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Voit suorittaa koko tutkinnon, joka koostuu kolmesta tutkinnon osasta ((yksi pakollinen ja kaksi valinnaista) tai valita vaikka vain yhden tutkinnon osan.

Taloushallinnon opintokokonaisuutesi voi koostua esim. seuraavista tutkinnon osista:

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
Palkanlaskennan hoitaminen 60 osp tai reskontran hoitaminen 60 ops
Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen 60 osp

tai

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen 60 osp
Kannattavuuslaskenta ja budjetointi , 60 osp tai Tilinpäätös ja verotus 60 osp

Linkki tutkinnon muodostumiseen: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4540525/reformi/rakenne

Koulutus on erittäin työssäoppimisvaltaista monimuotokoulutusta sisältäen keskimäärin 1-4 koulutuspäivää kuukaudessa sekä ohjattua etä- ja verkko-opetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista.

Ammattitaito osoitetaan tutkintoon soveltuvissa työtehtävissä työpaikalla tai työssäoppimispaikassa. Koulutus on kestoltaan noin 1-2 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Tarkempia tietoja koulutuksesta antavat:

tutkintovastaava Tuija Nissilä, p. 044 725 0854
opettaja Aija Peltoniemi, p. 040 807 3620
tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella Keski-Pohjanmaan oppisopimustoimistosta mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Tukea opintoihin myöntävät mm. TE-toimisto, Työllisyysrahasto ja Kela. Tarkempia tietoja löydät heidän nettisivuiltaan.

Sinun on mahdollista hakea ammattitutkintostipendiä tutkinnon suoritettuasi. Katso lisätietoa: https://www.tyollisyysrahasto.fi/

HINTATIETOJA:
Oppisopimuksen edellytysten täyttyessä tutkinto on maksuton. Muutoin koko tutkinto tai yksi tutkinnon osa maksaa 300 €.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää