Liiketoiminnan ammattitutkinto, sihteeriksi terveydenhuoltoon tai liike-elämään

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa liiketoiminnan ammattitutkinnon tutkinnon osa tai koko tutkinto.

Liike-elämän sihteerin koulutuksella voit työskennellä esim. näillä ammattinimikkeillä:
- myyntisihteeri, opintosihteeri, liiketoiminnan assistentti, hankinnan assistentti, toimistosihteeri, johdon assistentti, taloushallinnon assistentti, automyynnin assistentti, palvelusihteeri, kiinteistösihteeri, asuntosihteeri, projektisihteeri, henkilöstösihteeri, hallintosihteeri
Terveydenhuollon sihteerin koulutuksella voit työskennellä esim. näissä ammattinimikkeillä:
- osastonsihteeri, terveydenhuollon sihteeri, asiakaspalvelusihteeri, osaamiskeskussihteeri, palveluneuvoja

Kohderyhmä

Koulutus sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kouluttautumaan terveydenhuollon tai liike-elämän sihteereiksi sekä alan työtehtävissä jo työskentelevile, jotka haluavat päivittää osaamistaan tai hankkia Liiketalouden ammattitutkinnon.

Terveydenhuollon sihteereille on paikkoja jonkin verran tarjolla. Liike-elämän sihteereiksi kouluttautuvia tuetaan työssäoppimis- tai oppisopimuspaikan hakemisessa. Opiskelijavalinnat tehdään haastattelujen pohjalta.

Jos tavoitteena on suorittaa tutkinto nykyisessä työpaikassa, selvitetään hakijan kanssa oppisopimusmahdollisuus.

Sisältö

Tutkinto koostuu kolmesta osasta, joista kaksi ovat kaikille opiskelijoille yhteisiä. Viimeinen tutkinnon osa valitaan opiskelijan suuntautumisen mukaan.

Kaikille yhteiset tutkinnon osat:
Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
Assistentti- ja sihteerityön palvelut, 60 osp

Valinnainen tutkinnon osa:
Terveydenhuollon sihteeripalvelut, 60 osp
tai
Henkilöstöpalvelut 60 osp
tai
Liiketoiminnan tukipalvelut, 60 osp
tai taloushallinnon osa tms.

Opintojen sisältö mm.:
· Digitaaliset työnhakutaidot
· Liiketoimintamalli ja toimintaympäristö
· Työyhteisössä toimiminen
· Tietoturva
· Asiakaspalvelu ja/tai palvelumuotoilu
· Kokouskäytänteet ja asiakirjastandardit
· Henkilöstöhallinnon tai taloushallinnon aiheita
· It-osaaminen ja järjestelmät, ml. terveydenhuollon järjestelmät
· Terveydenhuollon lainsäädäntö, terveydenhuollon sanasto ja yleisimmät tutkimukset

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS) oman suuntautumispolun mukaan.

Toteutus: Lähiopetuksena Keski-Pohjanmaan ammattiopistolla, itsenäisenä ja verkko-opiskeluna sekä työssäoppien käytännön työtehtävissä HOKS:n mukaisesti. Koulutus painottuu työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Yleensä koulutus kestään noin vuoden.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätiedot:

Hakijapalvelut (ma-pe klo 9.00 - 15.00), p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

tutkintovastaava Tuija Nissilä, p. 044 725 0854, tuija.nissila@kpedu.fi
vastuukouluttaja Heli Maunula, 040 807 3530, heli.maunula@kpedu.fi.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää