Liiketoiminnan ammattitutkinto, Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Tavoite

Mitä ovat myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu tänään ja huomenna? Digitalisaatiota, automatiikkaa, kokemusta ja elämystä.

Tule mukaan syventämään taitojasi, joilla vastata muuttuviin työelämän haasteisiin. Rakennetaan yhdessä sinulle sopiva koulutus. Koulutuksen jälkeen hallitset myynnin ja asiakaspalvelun tai markkinointiviestinnän suunnittelun ja toteutuksen osa-alueita aikaisempaa paremmin.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille asiakaspalvelun, myynnin tai markkinoinnin tehtävissä kaupan alalla toimiville tai kuluttaja- tai yritysmyynnin parissa yrityksissä, yhdistyksissä tai julkisella sektorilla työskenteleville, joilla on alan pohjakoulutusta (esim. merkonomi) tai työkokemusta alalta. Koulutus sopii myös yrittäjille, jotka vastaavat yrityksensä markkinoinnista somessa ja haluavat oppia hyödyntämään erilaisia Facebook- ja Instagram -mainonnan työkaluja.

Opiskelija etsii ennen koulutuksen alkua soveltuvan työssäoppimis- tai oppisopimuspaikan, ellei hänellä sitä ole. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Sisältö

Koulutuksen sisällössä huomioidaan nykyinen osaamisesi ja tavoitteesi ja sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Voit suorittaa koko tutkinnon, joka koostuu kolmesta tutkinnon osasta (yksi pakollinen ja kaksi valinnaista) tai valita vaikka vain yhden tutkinnon osan. Esimerkiksi esillepanojen tekemisestä ja tilankäytön suunnittelusta kiinnostuneille on tarjolla oma tutkinnon osa.

Myynnin ja asiakaspalvelun opintokokonaisuutesi voi koostua esim. seuraavista tutkinnon osista:

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osp
Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus, 60 osp tai tuoteryhmätyöskentely 60 osp

Markkinointiviestinnän opintokokonaisuutesi voi koostua esim. seuraavista tutkinnon osista:

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
Markkinointiviestinnän toimeksianto, 60 osp
Projektinhallinta 60 osp

Koulutus on erittäin työssäoppimisvaltaista monimuotokoulutusta sisältäen keskimäärin 1-2 koulutuspäivää kuukaudessa sekä ohjattua etä- ja verkko-opetusta, itsenäisiä oppimistehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista.

Ammattitaito osoitetaan tutkintoon soveltuvissa työtehtävissä työpaikalla tai työssäoppimispaikassa. Koulutus on kestoltaan noin 1-1,5 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Oppisopimuksen edellytysten täyttyessä tutkinto on maksuton. Muutoin koko tutkinto tai yksi tutkinnon osa maksaa 300 €.

Lisätietoja:
Tutkintovastaava Tuija Nissilä, p. 044 725 0854
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Jos olet ollut pitkään työelämässä, sinulla saattaa olla mahdollista hakea ammattitutkintostipendiä tutkinnon suoritettuasi. Katso lisätietoa: https://www.tyollisyysrahasto.fi/

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää