Liikeidean palvelumuotoilu (713955)

Tavoite

Saada tulevaisuuden yrittäjyyteen näkökulmia sekä tulevaisuustyöskentely- ja ennakointivalmiuksia. Muotoilla yritysideaa/liikeideaa toiminnallisin menetelmin.
Osallistua yrittäjyyden tulevaisuustyöskentelyprosessiin ”keskipohjalainen yrittäjyys
vuonna 20xx”. Laatia liiketoimintasuunnitelma, mahdollisesti perustaa yritys tai työllistyä mikro- tai pk-yritykseen.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työttömille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita palvelumuotoilusta, tulevaisuuden yritystoiminnasta, yrityksen perustamisesta, projektityöskentelystä ja/tai tarvitsee taloushallinnon- ja digitaitoja liikeidean suunnitteluun.

Opetus tapahtuu suomen kielellä, ei koulutus- tai työkokemusvaatimuksia.

Sisältö

Mietitkö:
-Tulevaisuuden yritystoimintaa?
-Yrityksen kulurakenteen muodostumista?
-Entä tarvitsetko yritysideaan digitaitoja?

Hakeudu nyt koulutukseen, jossa kehitellään liikeideaa toiminnallisin palvelumuotoilun menetelmin tietopohjaisena opetuksena. Laaditaan liiketoimintasuunnitelma sekä tarkastellaan yrityksen kulurakenteen muodostumista. Vahvistetaan myös digitaalisia taitoja ja tutustutaan yritysturvallisuuteen. Koulutuksen aikana mahdollisuus henkilökohtaiseen koutsaamiseen.

Sisältö mm.:
- liikeidean palvelumuotoilu
- yritysmuodot
- liiketoimintasuunnitelman laatiminen
- digitaidot
- lait ja säädökset
- yritysturvallisuus
- työnhakuvalmiudet

Työssäoppiminen: Noin 15 pv tutustuminen yrittäjän toimintaan esim. ”keskipohjalainen yrittäjyys vuonna 20xx” -hankkeen yrittäjien parissa.

Koulutus toteutetaan ajalla 2.10. - 15.12.2023, lähi- ja etäopetusta, verkkotyöskentelyä sekä itsenäistä oppimista. Ei lomajaksoja.

Lisätietoja

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Kpedu, liiketoiminta/vastuuohjaaja Heli Maunula, heli.maunula@kpedu.fi, 040 807 3530.

Koulutukseen haetaan www.tyomarkkinatori.fi -sivulla. Täytä hakemus huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ( 9-16.15 )
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää