LähiAmis, Perho

Tavoite

Ammatillisen perustutkinnon (180 osp) suorittaminen pääosin työelämässä oppimalla, koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Tutkinnosta ja Henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta (HOKS) riippuen osa ammatillisista opinnoista tehdään ammattiopiston toimipaikoissa Kannuksessa, Kaustisella, Kokkolassa tai Kälviällä.

Koulutus on mahdollista Perhon alueen yritysten toimialoilla. Koulutuksen toteutuminen perustuu sopivan työpaikan löytymiseen. Hakijalla itsellä tulee olla kontakti tutkintotoiveen mukaiseen työpaikaan.

Lisätietoa työelämässä oppimisesta
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/tyoelamassa-oppiminen

Lisätietoa oppisopimuksesta
https://bit.ly/2SGtdoL

Kohderyhmä

LähiAmis tarjoaa ammatillista koulutusta peruskoulun tai lukion päättäneille, alan vaihtajille ja jo ammattia opiskeleville Perhossa.

Jos olet peruskoulun 2023 päättävä tai 2022 päättänyt, HAE YHTEISHAUSSA toivomallesi alalle ja tee LISÄKSI oheisen linkin kautta LähiAmis hakemus.

LähiAmis on tarkoitettu myös henkilöille, jotka opiskelevat jo ammatillisessa koulutuksessa ja ovat kiinnostuneita jatkamaan opintoja omalla paikkakunnalla työelämässä oppimalla (koulutussopimus tai oppisopimus).
Lähiamiksesta voit katsoa lisää myös täältä: https://bit.ly/3tUX77G

Sisältö

Opiskelu koostuu ammatillisen perustutkinnon pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista sekä yhteisistä aineista. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Suunnitelmassa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen ja kartoitetaan ne asiat, joissa tarvitaan koulutusta. Aiempi koulutus sekä työssä ja harrastuksissa hankittu osaaminen otetaan huomioon.

Ammatilliset tutkinnon osat suoritetaan pääosin työpaikalla oppimalla, mutta tutkinnosta ja työpaikasta riippuen osa opinnoista toteutuu ammattiopiston oppimisympäristöissä Kannuksessa, Kaustisella, Kokkolassa tai Kälviällä.

Yhteiset tutkinnon osat suoritetaan lähiopintoina Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Perhon toimipaikassa ja verkko-opintoina.

Lisätietoja

Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Työelämässä alan osaamista voi kehittää ammatti- ja erikoisammattitutkinnoin.

Lisätietoja saat hakijapalveluista, ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme.

Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

opinto-ohjaaja, lähiamiskoordinaattori
Riikka Lasanen, p. 044 725 0666

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Haanentie 26, 69950 PERHO


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010