Korjausrakentamisen koulutus, nro 707351

Tavoite

Koulutuksen avulla edistetään opiskelijoiden työllistymistä rakennusalalle. Koulutuksen aikana opiskellaan opintosisällön mukaisia asioita riippuen myös opiskelijan aiemmasta osaamisesta sekä saatavista kohteista ja työssäoppimispaikoista.

Kohderyhmä

Koulutus on työttömille ja työttömyyden uhan alla oleville ja alasta kiinnostuneille.
Edellytyksenä alalle soveltuva terveys.

Sisältö

Koulutus toteutetaan Pietarsaaressa ajalla 5.9.-16.12.2022. Koulutukseen ei kuuluu lomajaksoa.

Koulutus sisältää käytännön harjoitteiden lisäksi myös teoriaa, etäopintoja sekä työssäoppimisjakson.

Opintosisältö:

Pientalojen tyypillisiä korjausrakentamiskohteita, sisustustyöt
Terassin perustustyöt
Mahdollisuus osallistua pihasaunan tms. piharakennuksen rakentamiseen alusta loppuun
Mahdollisuus osallistua pienen hirsirakennuksen kehikon veistoon
Talonrakentajan yleisimpien työkalujen käytön harjoittelu
Korttikoulutukset (työturva, tulityö, EA1)
Rakennuspiirustusten lukeminen

Lisätietoja

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus. Hakemuksen pääset täyttämään sivun alalaidassa olevan Hae tähän koulutukseen -painikkeen kautta. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimispisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimiston toimipisteeseen (lomake: TEM601).

Perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen (lomakkeessa kohta: Tarkemmat perustelut), sillä hakemuksen perusteella hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Tuo esiin jo hakemuksessasi kaikki ne seikat, mitkä haluat lukea eduksesi (myös työkokemus ja kuvaus aiemmista työtehtävistä). Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä voivat olla esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä TE- toimiston kanssa. Koulutushakemukset käsitellään 19.8.2022 ja sen jälkeen haastattelukutsut laitetaan tekstiviestinä, joten tarkista että puhelinnumerosi on oikein hakemuksessa.

Valintahaastattelut 24.8.2022

Koulutukseen valitaan 14 henkilöä.

Lisätiedot koulutuksesta:
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto / Osuvakoulutus Oy
Tom Bjon puh. 044 725 0102 / tom.bjon@kpedu.fi

Koulutuksen ajalta etuuden maksaja maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta, puh. 029 502 0702 ma-pe klo 9-16.15 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa, www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Alholmintie 72, 68600 Pietarsaari


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa päättyi hiljattain kolmen kuukauden mittainen Maalaus ja puuntyöstö tutuksi -koulutus. Tavoitteena oli tutustua puuteollisuuden ja pintakäsittelyn työhön ja koulutukseen, oppia aloilla tarvittavia tietoja ja taitoja sekä tukea opiskelijoiden etenemistä tutkintoon valmistavaan koulutukseen tai työllistymiseen.Koulutuksen suoritti kymmenen alasta kiinnostunutta innokasta opiskelijaa. Tuomo Pyykölä ja Heidi Romar kokivat koulutuksen varsin hyödylliseksi.

Lue lisää

– Tällaisissa tiloissa kelpaa olla ja työsken­nellä, toteaa rakennusliike NyConin toi­mitusjohtaja Håkan Nyman astellessaan sisään Kpedun rakennusalojen uusiin opis­kelutiloihin Kokkolan Talonpojankadulla.

Lue lisää

Kpedun eri toimialojen opiskelijat käyttävät innokkaasti mahdollisuutta päästä kansain­väliseen vaihtoon. Kpedun rakennusalan opiskelijat Veeti Niemonen, Arttu Harju, Aleksi Saari ja Saku Erkkilä olivat neljän viikon KV-jaksolla Espanjan Fuerteventuras­sa, Corralejossa ja Puerto Del Rosariossa huhti-toukokuussa. He pääsivät tekemään oikeita rakennusalan töitä.

Lue lisää

Vuonna 2015 talonrakentajaksi Kpedusta valmistunut David Boutov pistäytyi vie­railulla katsomassa uusia rakennuskluste­rin opetustiloja. Davidille opiskeluajoista on erityisesti jäänyt mieleen vaihtojaksot Sak­sassa ja Puolassa, joissa hän sai näkemyksiä eri maiden rakennuskulttuureihin.

Lue lisää

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Vuoden aikuisopiskelija 2018 on puualan opiskelija Eeva Sillanpää. Palkitsemisperusteluissa nousee esiin Sillanpään rohkeus tarttua uusiin, haastaviinkin, projekteihin. Sillanpäätä myös kehutaan taiteellisesti ja visuaalisesti lahjakkaaksi. 

Lue lisää

Niko Honkala ja Annika Kujala nakuttelevat puunpalasia paikoilleen Aalto Haitek Oy:n tehdashallissa Toholammilla. Valmistumassa on massiivinen pergola, jonka kaareva muoto suorastaan hivelee silmää.- Puuala tuntuu varsin passelilta. Tässä saa tehdä käsillä töitä ja työn jäljen näkee heti, Honkala ja Kujala tuumaavat.

Lue lisää

Punainen tupa ja perunamaa ei nykypäivänä välttämättä tarkoita 200 neliön taloa neljällä makuuhuoneella. Markkinoille ovat viime vuosina tulleet minitalot, jotka ovat toimiva ratkaisu moneen tarpeeseen. 

Lue lisää

Rakennusalan yrittäjä Ville Jokitalo suorittaa parhaillaan talonrakennusalan ammattitutkintoa. Tutkintotodistus on miehellä jo viittä vaille taskussa, sillä edessä on enää yksi tutkintotilaisuus.

Lue lisää

Kokkolalainen Aleksi Rajala hyppäsi vauhdista keväällä 2016 mukaan tammikuussa alkaneeseen talotekniikan perustutkinnon opiskelijaryhmään. Kyseessä oli Kpedun ensimmäinen putkiasentajien koulutus aikuisille. 

Lue lisää