Kokin tai tarjoilijan työtehtäviin (720243)

Tavoite

Onko sinun tuleva työpaikkasi suurkeittiössä, ravintolan keittiössä tai -asiakaspalvelussa, kahvilassa tai kenties palvelukeittiössä?

Tarjoamme koulutusta osaamisen hankkimiseen ja mahdollisuutta työllistymiseen. Koulutuksen aikana suoritetaan esim. tutkinnon
osa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta tai koko perustutkinto. Koulutus antaa opiskelijalle realistiset lähtökohdat ja perustiedot alasta.

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa, ja jotka soveltuvat alalle.

Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajataustaisille sekä niille, jotka haluavat päivittää omaa osaamistaan.

Sisältö

Opiskelija opiskelee pääosin työpaikalla ammattikeittiön perustehtäviä sekä asiakaspalvelussa toimimista. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukee lähi- ja verkko-ohjaus.

Koulutus alkaa 17.9.2024 ja kestää 12-15 viikkoa tai pidempään tutkinnonosasta riippuen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jonka avulla tarvittavan ammattitaidon hankkiminen ja tutkinnon osan suorittaminen voidaan toteuttaa mahdollisimman yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. On myös mahdollista suorittaa koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto tällä koulutuksella. Koko tutkinnon suorittaminen kestää n. 1,5-2 vuotta.

Koulutuksen jälkeen voi mahdollisesti työllistyä keittiöön avustaviin työtehtäviin tai asiakaspalveluun tai jatkaa opintoja
koulutussopimuksella tai oppisopimuksella!

Tässä linkissä lisätietoa ja opiskelijatarina: https://www.kpedu.fi/hakijalle/opiskelijatarina/laajasti-työllistymismahdollisuuksia

Lisätietoja

Koulutukseen haetaan TE -palveluiden sivuilla kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Pääset TE -palveluiden sivuille oheisesta linkistä. Täytä hakemus huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun.

Haastattelukutsut laitetaan tekstiviestinä, joten tarkista, että numerosi on oikein hakemuksessa. Koulutushaastattelut tehdään elo-syyskuussa Kokkolassa TE-toimistolla, Kallentorilla.

Lisätiedot koulutuksesta:
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Leena Roukala, leena.roukala(at)kpedu.fi, p. 040 808 5069
tai
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ma-to klo 9-17, pe klo 9-16.00 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Haastatteluja pidetään tammi-helmikuussa Kokkolassa TE-toimistolla, Kallentorilla.
Opiskelijavalointoihin liittyviit tiedusteluihin vastaa TE -palvelut.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

20-vuotiaalla Brita Koivistolla ja 17-vuotiaalla Laura Koskelalla on kokemusta ruoanlaitosta jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta. Kumpikin on lähtöisin isosta perheestä, ja keittiöhommat ovat siten tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Koivisto muistelee tehneensä ensimmäistä kertaa ruokaa noin neljä- tai viisivuotiaana.

Lue lisää

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää

Kokkolalainen Anders Wentin kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uutta. Ehkä juuri siksi Wentin teki viime syksynä työurallaan täyskäännöksen. Oulun ruotsinkielisen yksityiskoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana työskennellyt Wentin irtisanoutui ja lähti opiskelemaan kokiksi.

Lue lisää

Keväällä 2017 kokiksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta valmistunut Samuel Lönnbäck nauttii, kun saa haastaa itseään.

Lue lisää

Jenna-Sofia Paananen Toholammilta ja Saija Anttila Himangalta opiskelevat viimeistä vuotta elintarvikealan perustutkintoa ja valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.  Leipuri-kondiittori on yksi elintarvikealan perustutkinnon kolmesta osaamisalasta.

Lue lisää

Kokkolalainen Kati Järvi oopiskelee viimeistä vuotta elintarvikkeiden valmistamista. Hän mietti hakemisvaiheessa vaihtoehtoina myös hotelli-, ravintola- ja cateringalaa sekä lukiota, mutta valitsi elintarvikealan perustutkinnon.

Lue lisää

19-vuotias kannuslainen Adele Kinnunen opiskelee nyt kolmatta eli viimeistä vuotta kokiksi Ammattikampuksella. Rankan alan Adele valitsi tarkoituksella.

Lue lisää

Soite on yksi alueemme suuri ravintola- ja cateringalan työllistäjä. Alalle valmistuneiden tulevina työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset

Lue lisää

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Lue lisää

Kokkolalaiselle Tom Annalalle ruoanlaitto on intohimo. Hän kertoo nauttivansa siitä, että saa kokeilla ja kehittää uudenlaisia ruokia ja reseptejä.

Lue lisää

16-vuotiasta Ronja Höglandia voidaan tulevaisuudessa kutsua kahvilanomistajaksi. Näin uskaltaa sanoa, sillä unelma siitä on kulkenut hänen mukanaan jo lapsesta lähtien. Ensimmäinen ajatus omasta kahvilasta heräsi jo viisivuotiaana, ja kymmenvuotiaana olivat lukkoon lyötyinä jo nimi ja logokin.

Lue lisää

Kauhavalta kotoisin oleva Sauli Kangas kertoo olleensa yläkoulussa kympin oppilas ja luokan paras. Näin ollen oli ikään kuin itsestään selvää, että tie tulisi viemään lukioon ja sen jälkeen yliopistoon. Niin kävikin, ja Kangas päätyi Helsingin yliopistoon opiskelemaan agronomiksi. 

Lue lisää

Kokkolalainen Sari Yli-Hukka, 35, on hyvä esimerkki siitä, että ammattiopistosta voi jatkaa opintoja aina yliopistoon saakka. Kpedusta kokiksi vuonna 2008 valmistunut Sari opiskeli ammattikorkeakoulussa tradenomiksi 2021 ja aloitti tammikuussa 2024 maisteriopinnot Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa, Vaasan yliopiston kauppatieteiden yksikön alla. 

Lue lisää