Koirien hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, Maatalousalan perustutkinnon osa

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on perehtya koirien kasittelyyn, hoitamiseen, ruokkimiseen, lisaantymiseen ja kasvattamiseen. Tutkinnon osan suorittamisen jalkeen voi tyollistya esim. yrittajana tai elaintenhoitajana koira-alan yrityksissa.

Kohderyhmä

Opiskelijalla tulee olla kokemusta koirista ja niiden hoitamisesta. Koulutus on tarkoitettu etenkin niille, jotka ovat kiinnostuneita koirien kasvattamisesta ja/tai heillä on jo kasvatustoimintaa. Koulutus sopii myos muille koirien kayttaytymisesta, hoitamisesta ja kasittelysta kiinnostuneille.

Sisältö

Koulutus toteutetaan rnonimuoto-opiskeluna. Lähiopetus keskittyy koirien hoitamiseen ja käsittelyyn liittyviin käytännön tehtäviin. Opetuksessa käytetään Kpedun kennelalan opettajien ja eläinlääkärin lisäksi vieraskouluttajia ja luennoitsijoita. Opiskelijalla on mahdollisuus myös työssäoppimiseen ulkomailla.

Teoriaopiskelu tehdään pääasiassa etä- ja verkko-opiskeluna (ltslearning, Teams) sekä itsenäisenä opiskeluna. Muu aika on työssäoppimista ja itsenäista opiskelua. Koulutus kestää syksyn 2024.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS, jossa suunnitellaan opinnot opiskelijan aiemman osaamisen ja valintojen perusteella.

Syksyn lähiopetuspäivät ovat 17.- 18.9. ja 14.- 15.11.

Opintojen sisältö
- koirien hoitaminen
- koirien ruokinta
- eläintautien ehkäiseminen
- koirien terveydenhoito
- koirien lisääntyminen ja kasvattaminen
- koiranjalostus
- hygienia ja siivoustyöt
- kestävän kehityksen periaatteet

Opinnot on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinnon osan peruste: https://urly.fi/3xAY

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja hakeutumisesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoja koulutuksesta:
Piritta Pärssinen, piritta.parssinen(at)kpedu.fi, p. 044 725 0652

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Aino Ronkainen (18) valmistuu tänä keväänä maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi. Kannuksessa on yksi Suomen harvoista kennelalaan painottuneista eläintenhoitajien koulutuksista ja ala on vuodesta toiseen yhteishaussa Kpedun suosituimpia.

Lue lisää

Joonas Karhumaa (18) ja Kaisa Räsänen (21) opiskelevat Kannuksen toimipaikassa kennellinjalla nyt toista vuotta. Kaisa opiskeli ylioppilaaksi kotikaupungissaan Jyväskylässä ja Joonas opiskeli yhden vuoden Oulussa lukiossa. 

Lue lisää