Kirjoittajaryhmä

Tavoite

Osallistuja saa tilan tutkia omaa kirjoittajanääntään ja omia tärkeitä aiheitaan, löytää tai vahvistaa kirjoittamisen rutiiniaan ja tutustuu muihin kirjoittaviin ihmisiin.

Kohderyhmä

Kirjoittajaryhmään ovat lämpimästi tervetulleita kirjoittajat aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Tärkeää on halu kirjoittaa ja keskustella kirjoittamisesta.

Sisältö

Olisiko nyt se hetki, kun otat aikaa itsellesi ja omalle kirjoittamisellesi?
Ehkä sinulla on pitkään pöytälaatikossa muhinut teksti, joka kaipaisi uusia näkökulmia ja möyhimistä? Kenties haluaisit tutkailla kirjoittamalla elämäsi pieniä ja isoja kysymyksiä? Tai ehkä haluaisit vain kokeilla miltä kirjoittaminen tuntuu ja millaisia maisemia ja maailmoja sanoilla onkaan mahdollista rakentaa?
Tässä kirjoittajaryhmässä ei suoriteta eikä pingoteta, mutta saat tarvittaessa eväitä myös tavoitteellisempaan kirjoittamiseen. Avaamme kirjoitusjumeja, teemme erilaisia harjoituksia monipuolisesti, rauhoitumme sanojen äärelle, keskustelemme kirjoittamisesta ja siinä sivussa saatat löytää oman kirjoittajanäänesi tai vahvistaa sitä!
Voit osallistua kirjoittajaryhmään omista lähtökohdistasi käsin. Voit valita elämäntilanteesi mukaan, minkä verran aikaa sinulla on käytettävänä kirjoittamiseen ja kirjoittajaryhmään. Ohjaajalla on tehtäviä ja alustus jokaiselle tapaamiskerralle, mutta ryhmän sisällöt muotoutuvat lopulta kirjoittajien toiveiden ja tavoitteiden näköiseksi.

Kirjoittajaryhmä kokoontuu verkossa (Teams) kerran kuukaudessa sekä yhtenä viikonloppuna lokakuussa Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä. Kirjoittajaryhmään sisältyvälle kirjoittamiselle on varattu kuukaudessa aikaa n.30 tuntia. Kirjoittamiselle varatun ajan voit ylittää tai alittaa oman tilanteesi mukaan.

Kirjoittajaryhmän tapaamiset tiistaisin verkossa klo.17-21 sekä Kälviällä ovat:
Teams syksyllä 2022: 6.9. / 4.10. / 1.11.
Kälviä: 7.10 klo. 18 – 21 ja 8.10 klo. 9 - 14.30
Teams keväällä 2023: 10.1. / 2.2. / 7.3. / 4.4. / 9.5.

Tämän lisäksi sinulla on mahdollisuus henkilökohtaiseen vastaanottoon, jossa voit keskustella sovittuina ajankohtina ohjaajan kanssa kirjoittamisesta, mahdollisista haasteista tai unelmistasi, mistä vain kirjoittamiseen liittyvästä. Ohjaaja on paikalla vastaamassa kysymyksiin ja käymällä keskustelua sähköpostitse tai puhelimitse yhtenä iltana kuukaudessa koko lukukauden ajan (paitsi joulukuussa).

Sinulla on mahdollisuus myös keskustella kirjoittamisesta sekä antaa ja saada teksteistä palautetta kirjoittajaryhmän keskinäisessä kuukausittaisessa tapaamisessa (verkossa). Ohjaaja ei ole tällöin mukana, mutta saatte toisiltanne vertaistukea ja voitte jakaa luottamuksella kaikenlaista kirjoittamiseen liittyen.

lisätietoja
Ohjaajana kirjailija ja sanataideohjaaja, FM Minna Mikkonen.
Olen julkaissut kaksi romaania ja runo-valokuvateoksen, ja toiminut sanataideohjaajana eri-ikäisten ja erilaisten kirjoittajien parissa 13 vuotta niin sanataidekouluympäristössä kuin hyvinvointikirjoittamisen alueella. Työskentelen myös monitaiteellisissa projekteissa esitystaiteen ja yhteisötaiteen kentillä. Tällä hetkellä kirjoitan kolmatta romaaniani.
Ohjaajana olen kannustava, lempeä, kuunteleva ja keskusteleva. Minulle tärkeää on luoda tila, jossa jokainen uskaltaa etsiä omia sanojaan ja aiheitaan, ja jossa kokeilu ja kirjoittamisen leikki mahdollistuvat.
Minusta maailman paras ääni on kirjoittavien ihmisten hiljaisuus yhdistettynä kynien suhinaan paperilla.

Kirjoittajaryhmään otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
HUOM! Kirjoita mitä tavoitteita ja toiveita sinulla on kirjoittajaryhmälle ja lyhyesti omasta kirjoittajan taustastasi. Lähetä teksti ennen hakuajan päättymistä kansanopiston koulutussuunnittelijalle sari.hiltunen(at)kpedu.fi

Hinta sisältää ohjauksen lisäksi lauantain viikonlopputapaamisen lounaan. Kansanopistolla voit yöpyä edullisesti, joten voit tulla kirjoittajaryhmän viikonlopputapaamiseen kauempaakin.

Lisätietoja

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035