Kertaterapia- koulutus

Tavoite

Viime vuosien aikana kiinnostus kertaterapiaa kohtaan on lisääntynyt merkittävästi terapiapalvelujen kysynnän kasvun ja psykoterapiapalvelujen saatavuusongelmien vuoksi. Kertaterapiasta on oltu kiinnostuneita muun muassa työterveyshuollossa, opiskelijaterveydenhuollossa ja kunnallisten mielenterveyspalvelujen piirissä. Myös monet yksityisesti toimivat terapeutit eri puolilla maailmaa ovat alkaneet tarjota menestyksellisesti vastaanotoillaan kertaterapiapalveluja.
Kertaterapia on joustava hoitomuoto, jota voidaan soveltaa paitsi yksilöterapiassa, myös pari-ja perheterapiassa.

Kohderyhmä

Sosiaali - ja terveysalan henkilöstö, terapeutit.

Sisältö

- luodaan katsaus kertaterapeuttisen työskentelyn periaatteisiin
- tutustutaan työskentelytavan käytännön työkaluihin
- tutustutaan kertaterapia-haastattelukortteihin (sisältyvät koulutuksen hintaan)

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena 21.8.2023 klo 10.00-15.30.
Koulutusryhmään voidaan ottaa max. 50 henkilöä.

Lisätietoja

Kouluttaja: kouluttajapsykoterapeutti Maiju Ahola, Lyhytterapiainstituutti

Koulutuksen hintaan sisältyy lounas, päiväkahvit, todistus sekä kertaterapia- haastattelukortit.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta paikasta perimme 50% koulutuksen hinnasta. Peruttamattomasta paikasta perimme koko koulutuksen hinnan. Keski-pohjanmaan kansanopistolla on oikeus perua koulutus, mikäli osallistujia ei tule tarpeeksi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää