Kälviän somatiikka ja tanssiviikko KESÄ 2024

Kohderyhmä

Kaikille liikkeestä, somatiikasta ja tanssista kiinnostuneille, sote- ja hyvinvointialojen ammattilaisille ja kouluttajille, valmentajille, kasvatusalan ja taidealojen ammattilaisille.

Sisältö

Kurssilla tutustutaan tanssin ja liikkeen somaattisiin menetelmiin

Kesäkurssilla tehdään ohjattuja tanssin ja liikkeen harjoitteita. Niihin kuuluu kehon havainnointia, aistityöskentelyä ja tehtäviä, jotka johtavat ohjatusti kohti vapaata liikettä ja improvisaatiota.

Tutustumme tapoihin säädellä aktiivisuustasoa ja liikkeen dynamiikkaa. Tutkimme, kuinka kehonpainoa ja ajoitusta voi käyttää liikkeen apuna sekä tutkimme liikeratoja monipuolisesti. Tutustumme myös kokemukselliseen anatomiaan ja menetelmään, jota kutsutaan autenttiseksi liikkeeksi.

Lisäksi kartoitamme omaa liikkumisen motivaatiotamme, kehollista vuorovaikutusta ja ilmaisua. Keskustelu ja päiväkirjan kirjoittaminen ovat osa työskentelyä, tuo siis mukanasi muistiinpanovälineet.

Kurssilla ei opetella askelsarjoja. Jokainen liikkuu omista lähtökohdistaan. Motivaatio liikkua oman kehon sallimissa rajoissa on tärkeää.

Kurssi alkaa maanantaina 22.7. klo.14.00 ja päättyy perjantaina 26.7. yhteisiin samaan aikaan toteutettaviin taideviikon esityksiin klo.14.00 mennessä.


Opetuksen aikataulu (- tauot):
ma klo 14.00 – 20.00
ti – to klo 9.15 – 18.00
pe klo 9.15- 14.00

Omaa työskentelyä on mahdollista jatkaa itsenäisesti klo.22.00 saakka. Tarkempi aikataulu sinulle lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen.

Lisätietoja

kouluttajat:
Elina Ikonen on somatiikan kouluttaja, tanssi/liiketerapeutti- ja tanssipedagogi. Hän on suunnitellut ja kouluttanut eri alojen ammattilaisia Itä-Suomen Liikuntaopiston
ISLO Education in Dance and Somatics koulutuksessa vuosina 2006-2023.
Hän on toiminut myös työnohjaajana ja työskennellyt sosiaalialalla päiväkodissa, lastensuojelussa ja vanhusten kotipalvelussa sekä ohjannut soveltavaa tanssia eri ympäristöissä.

Voit halutessasi varata Elina Ikoselta 1h, 15min kestoisen Trageriin pohjautuvan session, jossa saat työpöydällä tapahtuvan hoidon sekä liikeohjausta valitsemaasi keholliseen aiheeseen. (Hinta 65e ei sisälly kurssin hintaan.)

Somatiikka ja tanssi- kesäkurssin hintavaihtoehdot:
265€ sis. opetuksen, lounaat 4 kpl, omatoimipäiväkahvit, päivälliset 4 kpl
295€ sis. opetuksen, materiaalit, lounaat 4 kpl, omatoimikahvit, päivälliset 4 kpl, omatoimiaamupala 4 kpl, omatoimi- iltapalat 4 kpl, 4 yön majoittumisen 2 hh huoneessa, pyyhkeet ja liinavaatteet

Huom! Kirjaa laskutustiedot -kenttään minkä hintaiselle taideviikolle osallistut 265 € vai 295 €.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta paikasta perimme koko kesäkurssin (somatiikka ja tanssi) hinnan 265 €. Keski-Pohjanmaan kansanopisto pidättää oikeuden perua kesäkurssi, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Kokkolalaista Anders Lillhongaa on aina kiinnostanut tanssi ja kehollisuus. Hakeutuminen tanssialalle kuitenkin vei aikansa.

Lue lisää

Taideaineet ja käsillä tekeminen ovat aina kiinnostaneet valokuvaajan ammattitutkinnon keväällä suorittanutta Jenni Rajaniemeä. Linssin läpi maailmaa tutkiva valokuvaaja unelmoi omasta kuvaamosta, ja tutkinnon myötä haaveet ovat askelta lähempänä.

Lue lisää

Nivalalainen Elisa Ojala on aina nauttinut piirtämisestä. Koronan iskiessä hän päätti ostaa ensimmäiset akryylimaalinsa ja laajentaa taideharrastustaan maalaamisen pariin. Hän innostui maalaamisesta kovasti, ja päätti hakea siihen lisäoppia.

Lue lisää

Haminasta kotoisin oleva Elise Zoon ei nuoruudessaan kokenut olevansa erityisen taiteellinen. Jollakin tasolla luova työ ja taiteen tekeminen on kuitenkin kiinnostanut, ja yksi luovuuden toteuttamiskeinoista oli aikoinaan teinisirkukseen osallistuminen.

Lue lisää

Tanssimisesta nauttiva Henna Hietamäki haki peruskoulun jälkeen Redun tanssilinjalle. Sinne ei kuitenkaan paikkaa auennut ensimmäisellä yrittämällä, joten hän päätyi hakemaan lisää pohjaa oman ilmaisun tutkimiselle Kälviä Arts -opistovuodesta.

Lue lisää