Kälviän kyläsauna

Kohderyhmä

Kaikille avoin, kyläläiset, liikuntaporukat.

Sisältö

Tule kokemaan vanhan puulämmitteisen ulkosaunan rentouttava vaikutus perinteisesti saunoen. Saunomisen lisäksi SaunaTero kertoo aiheesta saunominen elämäntapana ja kokoonnumme sananen saunasta - luentoiltaan. Pääanti on kokemuksellisuus eli saunominen mukavassa seurassa. Joillakin saunakerroilla osallistujat voivat omatoimisesti kokeilla erilaisia saunatuotteita.
Kurssilla saunotaan kevään ajan kerran viikossa kansanopiston Kälviänjoen rannalla sijaitsevassa ulkosaunassa. Pienessä ja vaatimattomassa saunassa on puukiuas ja 2 suihkua. Sauna lämmitetään valmiiksi, mutta saunojat huolehtivat illan aikana, etteivät tulet sammu kesken illan.

Sauna on lämmin klo. 17.00 - 21.00. Saunaan mahtuu n.5-7 henkilöä kerrallaan.
Saunavuorot, miehillä keskiviikkoisin ja naisilla torstaisin, jatkuvat aina 9.6.2022 saakka. Toisinaan sauna lämmitetään vain kerran viikossa, jolloin miesten ja naisten vuoro on samaan aikaan (sekasauna).

Huomio ja merkitse kalenteriisi kurssin aikataulu, kurssiin sisältyvät luentoillat sekä omatoimikokeilut kurssille hankittavilla saunatuotteilla:
- Kurssin aloitus ma 31.1 klo.17 - 21 kansanopistolla
* 17 – 18.30 tarpeellista infoa kevääseen
* 18.30 – 21 saunominen elämäntapana, SaunaTero Hannila

- vk 5 – 6 normivuorot
- vk 7 normivuorot, kokeilussa saunahunaja
- vk 8 normivuorot
- vk 9 talviloma, ei saunaa
- vk 10 sekasauna torstaina 10.3.
- vk 11 normivuorot, kokeilussa turvesauna
- vk 12 normivuorot
- Sananen saunasta ke 30.3 klo. 17- 21 Kälviän Marttakodilla
* 17- 18.30 Vihtoa vai vastoa- saunaperinteen taustoja, Pirkko Järvelä, maakunta-amanuenssi, K.H. Renlundin museo
* 18.30 – 21.00 saunan terveysvaikutukset, Tarja Kovalainen, esh/klö/th/vyöhyketerapeutti/life coach

- vk 13 sekasauna torstaina 31.3.
- vk 14 normivuorot, kokeilussa kuivattu saunavihta
- vk 15 sekasauna keskiviikkona 13.4.
- vk 16 normivuorot
- vk 17 sekasauna torstaina 28.4., lisäksi mahdollisuus grillata makkaraa kansanopiston grillikodassa
- vk 18 normivuorot, kokeilussa suolasauna
- vk 19 normivuorot
- vk 20 sekasauna torstaina 19.5.
- vk 21 sekasauna keskiviikkona 25.5.
- vk 22 normivuorot
- vk 23 normivuorot, kurssi päättyy 9.6.2022

HUOM!
Ota mukaasi oma pefletti, pyyhe ja pesuaineet, sekasaunavuoroille uimapuku.

Lisätietoja

Kansanopisto pidättää oikeuden muutoksiin ja kurssin peruutukseen, jos osallistujia ei tule tarpeeksi.
Kurssihinta sisältää saunavuorot, saunassa omatoimisesti kokeiltavat saunatuotteet, luennot, aloitus-, päätös- ja luentoiltojen kahvit, makkarat kodalle.

Kysy lisää: info.kansanopisto@kpedu.fi / 040 8073 512

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää