Järjestyksenvalvojan koulutus 10.3.-31.3.2023 (40h)

Tavoite

Järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea järjestyksenvalvojaksi hyväksyntää paikkakuntansa poliisilta. Lupa on voimassa viisi vuotta.

Järjestyksenvalvoja voi työskennellä esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, leirintäalueella, majoitus- tai ravitsemisliikkeessä. Lisäksi vartijaksi hyväksytty järjestyksenvalvoja voi työskennellä myös poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna esim. Kauppakeskuksessa, liikenneasemalla, lentopaikalla tai vastaanottokeskuksessa

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tulevat toimimaan järjestyksenvalvojan tehtävissä. Koulutukseen osallistuminen edellyttää 18 vuoden ikää, suomen kielen taitoa (B2.2), nuhteetonta taustaa sekä soveltuvuutta järjestyksenvalvojan tehtäviin.

Sisältö

Koulutus toteutetaan sisäasiainministeriön vahvistaman kokonaisuuden mukaisesti. Koulutuksessa käsitellään mm: järjestyksenvalvonnan yleisiä periaatteita ja tehtäviä, fyysisen voimankäytön perusteita, toimivaltuuksia ja hätäensiapua. Koulutukseen sisältyy kirjallinen loppukoe.

Pe 10.3 16-20
La 11.3 08-16
Pe 17.3 16-20
La 18.3 8-16
Pe 24.3 16-20
La 25.3 08-16
Pe 31.3 16-20
Yhteensä 40 h, kaikki tunnit vaativat opiskelijan läsnäolon.

Lisätietoja

Hinta: 287,50€ + alv. 24% / henkilö.

Kuluton peruutus 14 vrk ennen koulutusta. Sen jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitamme täyden osallistumismaksun. Estyneen osallistujan tilalle voi samasta yrityksestä vaihtaa toisen henkilön ilman lisäkustannusta.

Osallistuja voi uusia kokeen kolme kertaa, jonka jälkeen koulutus täytyy käydä uudestaan. Uusintakokeen hinta 50 € + alv. 24% / koe.

Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

Julia Siermala ja Matti Lahti opiskelevat ensimmäistä vuotta turvallisuusvalvojiksi. Turvallisuusvalvojien oppimisympäristönä toimii Kampushalli, jossa on kolme luokkahuonetta sekä hyvät urheilutilat fysiikkatunneille.

Lue lisää

Kpedun valinta Vuoden aikuisopiskelijaksi 2017 on turvallisuusalan opiskelija Pasi Neuvonen. Neuvonen opiskelee Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa. 

Lue lisää

Kokkolalainen Ida-Maria Lågland valmistui keväällä ammattiopistolta, mutta hänen opiskemansa ala ei tuntunut oikealta. Valmistumisen jälkeen Lågland kävi talven sesonkityössä ja haki syksyllä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen viikonloppukoulutuksena järjestämään vartijan peruskurssille.

Lue lisää

Lohtajalainen Jaakko Kinnunen työskentelee Securitaksella vartijana. Parikymppisen miehen tie vei lukion jälkeen armeijaan sotilaspoliisiksi ja sieltä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen vartijaopintoihin. Järjestyksenvalvojakortin hän oli suorittanut jo ennen vartijaopintojaan.

Lue lisää

Lestijärveltä kotoisin oleva Veeti Hietapakka tuumi jo peruskoulussa, että voisi tulevaisuudessa työskennellä joko poliisina tai pelastustehtävissä.

Lue lisää