Hyvinvointikirjoittamisen ryhmä

Kohderyhmä

Aikuiset kirjoittajat, joille kirjoittaminen on luonteva ilmaisukanava. Kokemusta tavoitteellisesta kirjoittamisesta ei kuitenkaan tarvitse olla.

Sisältö

Tule tutustumaan syksyn ajan hyvinvointikirjoittamisen ja voimavaralähtöisen sekä omaelämäkerrallisen kirjoittamisen menetelmiin lempeässä ohjauksessa. Saat tutkia omaa kirjoittajan ääntäsi, työstää omaan elämääsi liittyviä asioita monipuolisesti omista lähtökohdistasi käsin, ja keskustella muiden kirjoittajien kanssa. Tässä ryhmässä saat tilan omille sanoillesi ja omalle tarinallesi, ja saat jakaa tekstejäsi toisille kirjoittajille rajojasi kunnioittaen.

Tällä kurssilla ei ole varsinaista kirjoittamisen teoreettista opetusta, vaan keskitymme yhdessä kirjoittamiseen ja siitä keskustelemiseen.

Kurssin aikataulu:
Keski- Pohjanmaan kansanopisto 15.9. klo.18 -21 ja 16.9. klo. 9 – 14.30
Ohjaajavertoinen Teams- tapaaminen 16.10, 13.11. ja 11.12. klo. 17 – 20
Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden osallistua kolmeen (3) ryhmän omaan Teams- tapaamiseen. Aikataulu näihin tapaamisiin sovitaan Kälviällä.

Lisätietoja

kouluttajat: Kirjailija, kirjoittamisen ohjaaja Minna Mikkonen

Keski-Pohjanmaaan kansanopisto tarjoaa lounaan lauantain lähipäivänä. Kansanopistolla on mahdollisuus majoittua edullisesti 35€/ 2hh, sis. liinavaatteet ja omatoimiaamupala.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta paikasta perimme 50% kurssihinnasta. Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus perua kurssi, jos osallistujia ei tule tarpeeksi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää