Hyvänolontanssikurssi

Tavoite

Hyvänolontanssissa eläydytään luovaan keholliseen hetkeen parin kanssa ja ryhmässä. Yksinkertaiset harjoitukset vievät lempeälle ja kokemusrikkaalle matkalle omaan kehollisuuteen, luovuuteen ja toisen kanssa yhdessä tekemiseen tanssin keinoin. Se on hienovaraista kommunikaatiota, tunteita-ja muistoja herättävää, yhdistävää ja toisen kanssa jaettavaa iloa ja myötätuntoa. Sen hienovaraiset ja monitasoiset sävyt ja merkitykset syntyvät vain itse kokemalla.

Kohderyhmä

Kaikille avoin. Soveltuu hyvin myös sosiaali- ja kasvatusalan henkilöstölle tai alalle opiskeleville. Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvita.

Sisältö

Hyvänolontanssissa kosketus on viestinnän väline. Herkistymme kuuntelemaan ja välittämään hienovaraisia viestejä ja impulsseja. Herkistymällä aktiivisesti kosketukselle, viesteistämme tulee selkeämpiä ja reaktioistamme intuitiivisempia ja hienovaraisempia. Hyvänolontanssin yksinkertaiset ja lempeät harjoitukset ovat silta luovuuteen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja yhdessä luomiseen.

Kurssi toteutetaan klo.9 -14 molempina kurssipäivinä.

Lisätietoja

kouluttajat: Minna Tuovinen ja Martin Heslop
Minna ja Martin ovat tanssitaiteilijoita ja kouluttajia. He ovat työskennelleet, luoneet ja eläneet yhdessä 30 vuoden ajan. He ovat luoneet useita tanssilähtöisiä taidemenetelmiä, jotka on koottu HyvinYhdessä kokonaisuuden alle. He ovat molemmat työskennelleet mm. tanssinlehtoreina Teatterikorkeakoulussa ja Tanssitaiteenlaitoksella ja pitäneet tuhansia työpajoja Suomessa ja ulkomailla mm. Kolumbian yliopistoissa ja Brasilian faveloissa. Lisätietoa: https://hyvinyhdessa.fi
Kurssihinta sisältää koulutuspäivien lounaat. Majoitusmahdollisuus Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä 35 euroa/yö jaetussa 2hh huoneessa. Majoitushinta sis. aamupalan ja liinavaatteet.

Huom!
Lähetämme tietoa koulutuksen käynnistymisestä ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta tai kokonaan peruuttamatta jätetystä kurssista perimme koko kurssihinnan. Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus perua kurssi, jos osallistujia ei tule riittävästi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää

Toholammen kunnan varhaiskasvatus on ottanut oppisopimuksen käyttöön vastatakseen henkilöstön rekrytoinnin haasteisiin.

Lue lisää

Kasvatus- ja ohjausalaa opiskelevalle 19-vuotiaalle Venla Haaponiemelle on kertynyt jo roimasti kokemusta lasten hoitamisesta. Venlan perhe on toiminut kymmenisen vuotta tukiperheenä, joten hän on jo pienestä pitäen päässyt leikittämään niin pieniä kuin hieman isompiakin lapsia. Niinpä alavalinta ei ollut yhdeksännen luokan jälkeen vaikea.

Lue lisää

Sievistä kotoisin oleva Lina Honkaperä on ehtinyt tehdä ja opiskella jo monenlaista, vaikka ikävuosia on täynnä vasta 22. Peruskoulun perään suoritetun lukion jälkeen hän suuntasi Kaustiselle opiskelemaan hierontaa ja jäsenkorjausta. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta alalta, joten tie vei opintopolulla vielä eteenpäin.

Lue lisää