Hygieniapassikoulutus ja testi 11.5.2023, Toholampi

Tavoite

Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassia tarvitaan, kun työntekijä käsittelee pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Virallinen hygieniapassi osoittaa, että elintarvikehygienian perusasiat ovat hallussa.

Kohderyhmä

Henkilöt, jotka työskentelevät elintarvikkeiden parissa ja käsittelevät helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita.

Sisältö

Hygieniapassitestin osa-alueet
- Mikrobiologian perusteet sekä elintarvikkeiden saastuminen
- Ruokamyrkytykset
- Hygieeniset työskentelytavat
- Henkilökohtainen hygienia
- Puhtaanapito
- Omavalvonta
- Suomen elintarvikelainsäädäntö ja viranomaiset

Koulutus järjestetään Toholammilla. Tarkemmat lisätiedot saat noin viikko ennen koulutusta.
Koulutus klo 9-15, testi 13.30.
Koulutus on suomeksi, testin voi tehdä myös ruotsiksi ja englanniksi.

HUOM! Ilmoitttautumisen yhteydessä kerro mikäli haluat muun kuin suomenkielisen testin ja osallistutko koulutukseen vai pelkkään testiin.

Lisätietoja hygienipassista löytyy täältä: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/

Lisätietoja

Hinta:

Koulutus ja testi 120€ + alv 24%
Testi, 65€ + alv 24%

Muista ilmoittaa myös sähköpostiosoite!
Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan tilaisuuteen.

Peruutusehdot: Peruminen viimeistään 7 vuorokautta ennen tilaisuutta osuvakoulutus@kpedu.fi tai 040-8073502. Mikäli jätä perumatta osallistumisesi veloitamme koulutuksen tai testin hinnan.

Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

20-vuotiaalla Brita Koivistolla ja 17-vuotiaalla Laura Koskelalla on kokemusta ruoanlaitosta jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta. Kumpikin on lähtöisin isosta perheestä, ja keittiöhommat ovat siten tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Koivisto muistelee tehneensä ensimmäistä kertaa ruokaa noin neljä- tai viisivuotiaana.

Lue lisää

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää

Kokkolalainen Anders Wentin kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uutta. Ehkä juuri siksi Wentin teki viime syksynä työurallaan täyskäännöksen. Oulun ruotsinkielisen yksityiskoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana työskennellyt Wentin irtisanoutui ja lähti opiskelemaan kokiksi.

Lue lisää

Keväällä 2017 kokiksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta valmistunut Samuel Lönnbäck nauttii, kun saa haastaa itseään.

Lue lisää

Jenna-Sofia Paananen Toholammilta ja Saija Anttila Himangalta opiskelevat viimeistä vuotta elintarvikealan perustutkintoa ja valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.  Leipuri-kondiittori on yksi elintarvikealan perustutkinnon kolmesta osaamisalasta.

Lue lisää

Kokkolalainen Kati Järvi oopiskelee viimeistä vuotta elintarvikkeiden valmistamista. Hän mietti hakemisvaiheessa vaihtoehtoina myös hotelli-, ravintola- ja cateringalaa sekä lukiota, mutta valitsi elintarvikealan perustutkinnon.

Lue lisää

19-vuotias kannuslainen Adele Kinnunen opiskelee nyt kolmatta eli viimeistä vuotta kokiksi Ammattikampuksella. Rankan alan Adele valitsi tarkoituksella.

Lue lisää

Soite on yksi alueemme suuri ravintola- ja cateringalan työllistäjä. Alalle valmistuneiden tulevina työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset

Lue lisää

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Lue lisää