HIRVIä - viikonloppu

Kohderyhmä

Tule viettämään HIRVIä- viikonloppua Keski-Pohjanmaan kansanopistolle Kälviälle! Luvassa on ihan hirviää huovuttamista koko viikonlopun ajan! Jokainen kurssilainen valmistaa itselleen hirvensarvihatun. Materiaaleja löytyy perinteisenpään hattuun sekä hirvensarvihatun diskoversioon.

Hatun teossa pärjää myös aloittelija, työvaiheet käydään yhdessä läpi ja kurssilaisten lähtötilanteet kartoitetaan.

Sisältö

Viikonlopun aikataulu:
pe 14.10. klo.16.00-21.00 materiaaliesittely, hattujen suunnittelu ja sarvien aloitus
la 15.10 klo. 9.00-18.00 hattujen rakennus, sarvien ja läppien liittäminen
su 16.10 klo.9.00-16.00 hattujen huovutus

Kurssille otetaan max.15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta kurssipaikasta veloitamme koko kurssimaksun.
Kurssin tarkempi ohjeistus lähetetään ilmoittautumisajan jälkeen sähköpostitse.

Lisätietoja

kouluttajat: Elina Saari, artesaani, käsityöläinen, yrittäjä, apuna Oona Jakku

https://www.feltfaction.fi/felt-faction/

Kurssihinta 190€ sisältää opetuksen ja ohjauksen lisäksi perjantain kahvit, koulutuspäivien lounaat ja omatoimikahvit. Päivällisen voi hakea lähikaupasta, tilata pizzan paikallisilla täytteillä lähellä olevalta huoltoasemalta tai ottaa eväät mukaan.
HUOM! Materiaalit eivät sisälly kurssihintaan, kurssilaiset ostavat itse tarvitsemansa materiaalin.

Kurssin aikana Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä on mahdollisuus majoittua 35 euroa/yö jaetussa 2hh huoneessa. Majoitushinta sis. aamupalan ja liinavaatteet. Yöpyjillä on mahdollisuus saunoa pienessä puulämmitteisessä saunassa sekä viettää iltaa kodassa.
Lauantai – illalle järjestämme yöpyjille opiston puolesta yhteistä hulluttelua, johon voi osallistua niin halutessaan. Tarkempi ohjelma lähetetään tästäkin ilmoittautumisajan jälkeen. Lisää laskutusosoite - kenttään maininta, jos aiot yöpyä.

Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kauas olemme tulleet niistä ajoista, kun maa- ja metsätalouden töissä hyödynnet­tiin pelkästään viljelijän omaa lihasvoimaa. Sekä maatalous- että metsätalousalat ovat nimittäin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin digitalisaation ja automatisaa­tion saralla.

Lue lisää

Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

Lue lisää

Luonnossa viihtyvä Olli Kärjä jatkaa maa- ja metsätalousyrittäjänä vanhempiensa jalanjäljissä. Yhdeksän vuotta sitten tilan hoidettavakseen ottanut Kärjä suorittaa metsäalan perustutkintoa Kalajoella. Aiemmin hän on suorittanut maatalousalan ja seminologin koulutuksen Kannuksessa.

Lue lisää

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii opiskeluista ja myös Kannuksen toimipisteen vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. 

Lue lisää

Merijärveltä kotoisin oleva 16-vuotias Katariina Rautio pohti alavalintaansa pitkään. Metsäala tuntui lopulta kaikista kiinnostavimmalta, mutta silti ajatus hakeutumisesta mietitytti.   

Lue lisää

16-vuotias Haapavedeltä kotoisin oleva Aappo Vähäaho päätyi opiskelemaan metsäalaa, sillä metsäkoneet ovat kiinnostaneet häntä jo pidemmän aikaa. Into kasvoi entisestään, kun hän yläkouluaikana pääsi koulun kautta kokeilemaan metsäkoneella ajamista.

Lue lisää