Hevostalouden perustutkinnon osat, Valjastaituri

Tavoite

Valjastaituri -koulutus on hevostalouden perustutkinnonosaan valmistava koulutus, jonka aikana hankit erityisosaamista hevosvarusteiden valmistamiseen, työvaljaiden entisöintiin ja korjaamiseen sekä satulan sovittamiseen ja muihin satulatöihin. Koulutus antaa valmiuksia yrittäjänä toimimiseen tai valjassepän ammattitutkintoon hakeutumiseen.

Kohderyhmä

Hakeutujilta edellytämme perusosaamista liittyen hevosvarusteiden korjaamiseen ja valmistamiseen. Mikäli sinulla ei ole riittävää osaamista hakeudu ensin Valjaspajakouluun (Hevosvarusteiden huoltaminen ja korjaaminen 20 osp ja Hevosvarusteidenvalmistaminen ja sovittaminen 40 osp).

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Koulutuksessa opit:
- Tarkistamaan satulan rungon, toppausten ja vastinhihnojen kunnon
- Sovittamaan satuloita
- Entisöimään ja valmistamaan uusia osia työvaljaisiin
- Kuvioimaan nahkaa
- Sovittamaan länkiä ja perehdyt niiden valmistamiseen
- Erilaisia erikoistekniikoita
- Asiakaspalvelutaitoja

Koulutuksessa on tavoitteena suorittaa paikallisesti tarjottava Hevostalouden perustutkinnon osa:
Hevosvarusteiden entisöiminen ja erikoistekniiikoiden hyödyntäminen 15 osp

Koulutus kestää noin 8 kuukautta. Koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta, etätyöskentelyä ja verkko-opiskelua.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Lähiopetuspäivät 2024
15.-16.1.2024
12.-13.2.2024
27.-28.3.2024
18.-19.4.2024
9.-10.5.2024
30.-31.5.2024
14.-15.8.2024

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa hakemisesta:
p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15) tai
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
Vastuuohjaaja Kirsi Kettunen p. 040 808 5055,
Kpedu Kaustisen toimipaikka p. 044 725 0616 tai
info.kaustinen(at)kpedu.fi

Hakeutujat haastatellaan 5.12.2023

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Lue lisää