Hevostalouden perustutkinnon osat, Valjastaituri

Tavoite

Valjastaituri -koulutus on hevostalouden perustutkinnonosaan valmistava koulutus, jonka aikana hankit erityisosaamista hevosvarusteiden valmistamiseen, työvaljaiden entisöintiin ja korjaamiseen sekä satulan sovittamiseen ja muihin satulatöihin.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa paikallisesti tarjottava Hevostalouden perustutkinnon osa:
Hevosvarusteiden entisöiminen ja erikoistekniiikoiden hyödyntäminen 15 osp

Kohderyhmä

Koulutus antaa valmiuksia yrittäjänä toimimiseen tai valjassepän ammattitutkintoon hakeutumiseen. Koulutuksen aikana hankit osaamista satulan sovittamisesta ja käyttökunnon tarkistamisesta, työvaljaiden korjaamisesta ja entisöinnistä, länkien sovituksesta ja valmistamisesta, erilaisten varusteiden valmistamisesta ja asiakaspalvelusta.

Hakeutujilta edellytämme perusosaamista liittyen hevosvarusteiden korjaamiseen ja valmistamiseen. Mikäli sinulla ei ole riittävää osaamista hakeudu ensin Valjaspajakouluun (Hevosvarusteiden huoltaminen ja korjaaminen 20 osp ja Hevosvarusteidenvalmistaminen ja sovittaminen 40 osp).

Sisältö

Koulutuksessa opit:

- Tarkistamaan satulan rungon, toppausten ja vastinhihnojen kunnon
- Sovittamaan satuloita
- Entisöimään ja valmistamaan uusia osia työvaljaisiin
- Kuvioimaan nahkaa
- Sovittamaan länkiä ja perehdyt niiden valmistamiseen
- Erilaisia erikoistekniikoita
- Asiakaspalvelutaitoja


Koulutus kestää noin puoli vuotta. Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta. Koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta, etätyöskentelyä ja verkko-opiskelua.

Lähiopiskelupäivät:
17.-18.2.2022
17.-18.3.2022
13.-14.4.2022
12.-13.5.2022
8.- 9.6.2022
17.-18.8.2022

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja


Lisätietoa hakemisesta:
p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15) tai
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
Vastuuohjaaja Kirsi Kettunen p. 040 808 5055
Kpedu Kaustisen toimipaikka p. 044 725 0616 tai
info.kaustinen(at)kpedu.fi

Seuraavan haku tammi - helmikuussa 2022. Koulutuksen toteutusaikataulu päivitetään tälle sivulle syksyn aikana.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää