Hevostalouden perustutkinnon osat, Valjaspajakoulu

Tavoite

Koulutuksessa hankit osaamista varusteiden kunnon arvioinnista ja opit korjaamaan erilaisia hevosvarusteita. Tunnistat hevosvarusteissa käytettävät materiaalit ja osaat huoltaa varusteita oikein. Opit arvioimaan varusteiden käyttöturvallisuutta ja sopivuutta hevoselle. Tunnistat myös eri hevosryhmillä käytettäviä varusteita.

Opit myös suunnittelemaan ja valmistamaan erialisia varusteita hevosille. Hankit osaamista eri valmistustekniikoista ja valmistat mittatilaustuotteen. Opit huomioimaan hevosen anatomian varusteita sovittaessa ja suunnitellessa.

Toimit asiakaspalvelijana ohjaamalla asiakkaita varusteiden huollossa, sovituksessa ja käytössä. Toimit yrittäjämäisesti, kustannustehokkaasti, sopimuksien ja lainsäädännön mukaan sekä turvallisesti ja vastuullisesti.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu valjastöistä kiinnostuneille ihmisille.
Hakeutujilta edellytämme perustietoja ja -taitoja hevosalalta (koulutuksen tai harrastustoiminnan tai työkokemuksen avulla hankittuna).
Mikäli sinulla ei ole riittävää kokemusta hevosalalta, hakeudu ensin hevostalouden perustutkinnon ammatillisiin pakollisiin tutkinnonosiin.

Sisältö

- Hevosvarusteiden huoltaminen ja korjaaminen 20 osp
- Hevosvarusteiden valmistaminen ja sovittaminen 40 osp
Lisäksi voit halutessasi suorittaa:
- Hevosten päivittäisistä hoitotoimista huolehtiminen 10 osp

Koulutuksessa opit:
• Hevosvarusteiden huoltamista
• Hevosvarusteiden korjaamista
• Hevosvarusteiden sovittamista
• Hevosvarusteiden suunnittelemista (mittatilaustyö)
• Hevosvarusteiden valmistamista
• Tunnistamaan eri hevosvarusteita
• Materiaalituntemusta ja kustannuslaskelmia
• Asiakaspalvelua

Koulutus kestää yhden vuoden. Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta. Koulutus sisältää työssäoppimista, lähiopetusta, ohjattua itsenäistä harjoittelua ja verkko-opiskelua sekä itsenäistä tiedonhakua.

Lähiopetusjaksot v.2021-2022:

17.8. perehdytyspäivä
1.-3.9.
6.-8.10.
3.-5.11.
8.-10.12.

12.-14.1.
9.-11.2.
2.-4.3.
6.-8.4.
4.-6.5.
6.-8.6.
8.-9.8.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Koulutus alkaa perehdytyspäivällä 17.8. Hakijat haastatellaan ennen opintojen alkua.

Lisätietoa hakemisesta:
p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15) tai
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
Vastuuohjaaja Kirsi Kettunen p. 040 808 5055

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää