Hevostalouden perustutkinnon osat, Kengityskoulu

Tavoite

Koulutuksessa opit tekemään hevoselle peruskengityksen. Opit huolehtimaan hevosen kavioterveydestä ja käsittelemään erilaisia hevosia kengityksen yhteydessä turvallisesti. Opit tunnistamaan ja hoitamaan erilaisia kaviovammoja ja sairauksia. Opit kavion toimintaperiaatteet ja erilaisten kenkien käyttötarkoituksen.

Koulutus antaa valmiuksia toimia hevosten kengittäjänä.


Koulutuksessa suoritetaan Hevostalouden perustutkinnonosat:
Peruskengityksen tekeminen 60 osp
Hevosten päivittäisistä hoitotoimista huolehtiminen 10 osp

Lisäksi voit halutessasi suorittaa muita tutkinnonosia henkilökohtaisten tarpeidesi mukaisesti. Esimerkiksi yritystoiminnan käynnistämisen ja kehittämisen tueksi voit valita hevosalan yritystoimintaan liittyviä tutkinnonsia.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu hevosten kengityksestä ja kavionhoidosta kiinnostuneille. Hakeutujilta edellytämme aiempaa osaamista hevosten kanssa toimimisesta koulutuksen, harrastustoiminnan tai työkokemuksen kautta.
Mikäli sinulla ei ole riittävää osaamista, voit hakeutua ensin hevostalouden perustutkinnonosioon Monipuoliset hevostaidot, jossa hankit tarvittavan osaamisen.

Sisältö

Koulutuksessa opit:
- Käyttämään ja huoltamaan kengitysvälineitä
- Kavion anatomiaa ja fysiologiaa
- Arvioimaan rakenteen ja kengityksen merkitystä hevosen terveydelle
- Arvioimaan hevosen vuolu- ja kengitystarpeen
- Vuolemaan hevosten kaviot
- Irrottamaan ja kiinnittämään hevoskengät
- Tunnistamaan ja hoitamaan erilaisia kaviovammoja sekä -sairauksia

Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta.

Koulutus sisältää lähiopetusta n. 3 pv/kuukausi. Lisäksi opiskelu sisältää työssäoppimista tai itsenäistä harjoittelua, verkko-opiskelua ja itsenäistä tiedonhakua. Koulutus kestää noin vuoden.

Lähiopetuspäivät kevät 2022:
Opinnot alkavat Perehdyttämispäivällä 25.1.2022 klo 10-17 Kaustisen toimipaikassa.
23.-25.2.2022
23.-25.3.2022
20.-22.4.2022
18.-20.5.2022
8.-10.6.2022

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Opiskelijavalinnat tehdään 10.12.2021 mennessä. Opiskelijat saavat tiedon valinnasta sähköpostitse n. viikon kuluessa valintapäivästä.

Lisätietoa hakemisesta:
p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
kouluttaja Kristian Autio, p. 040 808 5190
etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Seuraava koulutus alkaa tammikuussa 2022.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää