Hevostalouden perustutkinnon osa, Montekoulu

Tavoite

Montekoulun myötä pääset syvälle lajin maailmaan niin hevosen kuin ohjastajan näkökulmasta. Opit valitsemaan lajiin sopivan hevosen, kouluttamaan sekä valmentamaan montehevosta. Kehität lisäksi taitojasi monteohjastajana niin teknisten taitojen osalta, kuin fyysisen kunnon näkökulmastakin.

Kouluttajina toimivat useat alan huiput Suomesta ja maailmalta! Koulutus järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan liikunnan kanssa, joka vastaa mm. monteratsastajan fyysisen kunnon testaamisen ja kehittämisen osa-alueesta. Uusi ravisimulaattorimme mahdollistaa tekniikan ja ajoasennon viilaamisen huippuunsa!

Koulutus koostuu kahdesta tutkinnon osasta:
- Monteurheilu 10 osp
- Monteratsastus 10 osp

Lisäksi halutessasi:
- mC-ajolupa 10 osp
- Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp (kansainvälinen tai kotimainen työssäoppiminen, opintomatka Ranskaan)

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu montehevosen valmentamisesta sekä monteohjastajana toimimisesta kiinnostuneille.
Hakeutujilta edellytämme monipuolisia tietoja ja taitoja hevosalalta ja hyvää perusratsastustaitoa (koulutuksen tai harrastustoiminnan tai työkokemuksen avulla hankittuna).
Sinulla tulee olla käytössäsi montératsastukseen soveltuva hevonen käytännön tekniikkaharjoittelua varten.
Hankkiaksesi tarvittavaa osaamista, voit hakeutua ensin hevostalouden perustutkinnon ammatillisiin pakollisiin tutkinnonosiin.

Sisältö

Koulutuksessa opit:
- Monte lajina ja lajin kansainvälisyys
- Montehevosen valinta ja kouluttaminen lajiin
- Montehevonen urheilijana: valmennusfysiologia, valmennuksen suunnittelu, ratatestaus, montehevosen varusteet
- Monteratsastaja urhelijana: monteohjastajan fyysinen kunto, sisältäen mm. lihaskunto- ja laktaattitestaukset sekä ravitsemusluennot, mentaalivalmennus
- Monteratsastuksen tekniikka: tekniikkaharjoitukset simulaattorilla ja hevosilla radalla alan kansainvälisten huippujen ohjaamana

Koulutus kestää noin vuoden. Opiskelu henkilökohtaistetaan keston ja sisällön osalta. Koulutus sisältää lähiopetusta 2 - 3 p / kk, verkko-opintoja ja oppimista talliyrityksessä joko koulutussopimuksella (ei työsuhdetta) tai oppisopimuksella (työsuhteessa).

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa hakemisesta:
p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
Leena Jokinen puh. 040 8085172
etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää