Hevostalouden ammattitutkinto, Hevosten kouluttamisen tutkinnon osa

Tavoite

Koulutuksessa perehdyt hevosen oppimiseen ja kouluttamisen lainalaisuuksiin sekä monipuolisesti koulutusmenetelmiin. Hevosten käyttäytymisen ja kouluttamisen syvempi tuntemus antaa työkaluja, joita voit soveltaa ammattisi vaatimalla tavalla hevosalan erilaisissa työtehtävissä. Osaat tehdä tarkoituksenmukaisia ja eettisesti kestäviä valintoja hevosten kouluttamisessa.

Kohderyhmä

Hevostalouden ammattitutkinto on alan ammattilaisen tutkinto. Edellytyksenä koulutukseen on Hevostalouden perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä kokemus hevosalan käytännön tehtävistä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan Hevostalouden ammattitutkinnon valinnainen tutkinnon osa
- Hevosten kouluttaminen 20 osp.

Keskeiset teemat:
- Hevosten hyvinvointi koulutuksessa
- Hevosten lajinomainen käyttäytyminen ja käyttäytymistarpeet
- Eläinten oppimisen teoria
- Tavoitteen asettelu ja koulutussuunnitelman laatiminen
- Koulutusmenetelmien valinta sekä tarkoituksenmukainen ja tehokas hyödyntäminen
- Toimivan ja turvallisen koulutustilanteen järjestäminen
- Ongelmallisen käyttäytymisen selvittely ja ratkaiseminen

Opiskelu toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Koulutus sisältää noin 20 päivää lähiopetusta, jota järjestetään pääsääntöisesti kerran kuukaudessa opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja ja oppimista talliyrityksessä joko koulutussopimuksella (ei työsuhdetta) tai oppisopimuksella (työsuhteessa) sekä itsenäistä hevosten kouluttamisen harjoittelua.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Koulutus kestää noin vuoden.

Koulutuksen hinta 600 €. Koulutusmaksu laskutetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä laskutetaan opintojen aloituksen yhteydessä ja toinen erä 6 kuukauden kuluttua.


Opiskelu alkaa orientaatiopäivällä 27.5.2024 KPEDU Kaustisella.

Opetuspäivät syksy 2024
vk 36: 3.-4.9.2024, Kaustinen
vk 40: 1.-2.10.2024, Ilmajoki
vk 44: 29.-30.10.2024, Kaustinen ja Kannus
vk 50: etäjakso Teams-yhteydellä, sisältää harjoituksia tallilla

Lähiopetuspäivät keväälle 2025 ilmoitetaan myöhemmin.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Hakuaikaa jatkettu 31.7. asti. Haastattelut järjestetään elokuun alussa.

Lisätietoa hakemisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi tai p. 040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)

Lisätietoa koulutuksesta:
Vastuuohjaaja Leena Ylitalo
leena.ylitalo(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Lue lisää