Hevostalouden ammattitutkinto, Hevoshierontapalvelujen tuottamisen osaamisala

Tavoite

Koulutuksessa opit klassisen hieronnan menetelmät. Lisäksi tutustut erilaisiin hevosen terveyttä tukeviin hoitomenetelmiin ja opiskelet anatomiaa myös pintaa syvemmältä. Saat valmiudet toimia hevosen hyvinvoinnin tekijänä ja hevosalan yrittäjänä. Olet hevoshieronnan ammattilainen ja toimit yhteistyössä hevosen omistajan, valmentajan, kengityssepän ja eläinlääkärin kanssa.

Kohderyhmä

Hevostalouden ammattitutkinto on alan ammattilaisen tutkinto. Edellytyksenä koulutukseen on Hevostalouden perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä kokemus hevosalan käytännön tehtävistä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan Hevostalouden ammattitutkintoon vaadittavat tutkinnon osat:
- Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen 25 osp
- Hevosalan yrittäjänä toimiminen 25 osp
- Hevosten hierominen 80 osp
- Valinnainen tutkinnon osa 20 osp

Opiskelu toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Koulutus sisältää lähiopetusta kuukausittain n. 2 päivää / tutkinnonosa, opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Koulutus sisältää myös verkko-opintoja ja oppimista talliyrityksessä joko koulutussopimuksella (ei työsuhdetta) tai oppisopimuksella (työsuhteessa) sekä itsenäistä hevosen hieronnan harjoittelua.
Kouluttajina toimii mm. hevoshieronnan opettaja Jaana Nikulainen, eläinlääkäri ja eläinkiropraktikko Jaana Tainio sekä hevoshieronnan ammattilaiset.

Syksyn 2021 opinnot alkavat perehdytyspäivällä 24.8.2021 klo 10-17.

Koulutuksen hinta 600 €
Oppisopimuskoulutuksena maksuton.
Koulutusmaksu laskutetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä laskutetaan opintojen aloituksen yhteydessä ja toinen erä 6 kk kuluttua.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Kutsumme hakeutujat haastatteluun ennen opintojen alkua.

Lisätietoa hakemisesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
vastuuohjaaja Leena Ylitalo p. 040 153 6131
etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Seuraava aloitus syksyllä 2022, haku koulutukseen avataan loppukeväästä 2022.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää