Hetta-Pallas vaellus

Kohderyhmä

Olisiko aika toteuttaa Lapin vaellus? Länsi-Lapin tunturit kutsuvat juuri sinua. Nyt on tarjolla ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa helposti ja turvallisesti kolmen-neljän päivän Lapin vaellus ohjatussa ryhmässä.

Sisältö

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kulkeva Hetta-Pallas vaellusreitti soveltuu hyvin niin aloittelijalle, kuin kokeneemmalle vaeltajallekin. Reitti kulkee tuntureilla kiemurrellen noin 55km mittaisen matkan. Halutessaan vaeltaja voi kulkea koko tämän reitin tai sitä voidaan lyhentää yhdessä reittivaihtoehtoja suunnitellessa. Vaellusreitillä on paljon nähtävää ja koettavaa, joten liikumme rennosti, jättäen aikaa myös maisemista nauttimiseen.
Vaellukseen kuuluu opastus, reittien suunnittelu, vaelluksen jälkeinen yöpyminen ja saunominen sekä matkat Kokkola-Enontekiö-Kokkola. Vaelluksen ja matkojen ruokailut eivät kuulu hintaan. Yöt nukumme teltoissa, mutta varaus- ja autiotupien käyttö on myös mahdollista. Vaelluksen lisäksi tapaamme kahdesti ennen matkalle lähtöä, joko Kälviällä tai etänä. Näiden tapaamisten aikana on mahdollisuus saada opastusta henkilökohtaisiin varusteisiin sekä vaellusruokiin.
Lappiin, kohti Hettaa, lähdemme Kokkolasta aikaisin maanantai aamuna 6.6. Hetassa ylitämme venekyydillä Ounasjärven, jolloin pääsemme vaellusreitin alkuun. Tämän ensimmäisen päivän aikana vaellamme vielä 5-7km. Koko reitin valitsevat vaeltavat 12-18km päivämatkoja päätyen torstaina 9.6. (Taivaskeron 809m kautta) Pallashotellin pihaan. Peseydymme ja saunomme sekä yövymme Levillä katon alla ja oikeissa sängyissä, jotta kotimatka Kokkolaan sujuu mukavasti ja turvallisesti.

Lisätietoja

Lasse Kahelin 044 7250 731
lasse.kahelin@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035