Hanki osaamista ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun työtehtäviin, Pietarsaari (692550)

Tavoite

HANKI OSAAMISTA RUOANVALMISTUKSEN JA ASIAKASPALVELUN TYÖTEHTÄVIIN!

Tarjoamme koulutusta osaamisen hankkimiseen ja mahdollisuutta työllistymiseen. Koulutuksen aikana suoritetaan esim. tutkinnon osa ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta. Koulutus antaa opiskelijalle realistiset lähtökohdat ja perustiedot alasta.

Koulutuksen jälkeen voi mahdollisesti työllistyä keittiöön avustaviin työtehtäviin tai asiakaspalveluun tai jatkaa opintoja koulutussopimuksella tai oppisopimuksella!

Lue lisää työllistymismahdollisuuksista: https://www.kpedu.fi/hakijalle/opiskelijatarina/laajasti-ty%C3%B6llistymismahdollisuuksia

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja jotka soveltuvat alalle.

Sisältö

Opiskelija opiskelee pääosin työpaikalla ammattikeittiön perustehtäviä sekä asiakaspalvelussa toimimista. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukee lähi- ja verkko-ohjaus.

Koulutus kestää 12-15 viikkoa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jonka avulla tarvittavan ammattitaidon hankkiminen ja tutkinnon osan suorittaminen voidaan toteuttaa mahdollisimman yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. On myös mahdollista suorittaa koko ravintola- ja cateringalan perustutkinto tällä koulutuksella.

Koulutukseen on jatkuva haku ja aloitus.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Koulutukseen haetaan TE -palveluiden sivuilla kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Täytä hakemus huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun.

Haastattelukutsut laitetaan tekstiviestinä, joten tarkista että numerosi on oikein hakemuksessa.

Lisätiedot koulutuksesta:
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Leena Roukala, leena.roukala(at)kpedu.fi, p. p. 040 808 5069
tai
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 ma-to klo 9-17, pe klo 9-16.00 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Seuraava aloitus 4.9.2023.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Alholmintie 72, 68600 Pietarsaari


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

20-vuotiaalla Brita Koivistolla ja 17-vuotiaalla Laura Koskelalla on kokemusta ruoanlaitosta jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta. Kumpikin on lähtöisin isosta perheestä, ja keittiöhommat ovat siten tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Koivisto muistelee tehneensä ensimmäistä kertaa ruokaa noin neljä- tai viisivuotiaana.

Lue lisää

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää

Kokkolalainen Anders Wentin kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uutta. Ehkä juuri siksi Wentin teki viime syksynä työurallaan täyskäännöksen. Oulun ruotsinkielisen yksityiskoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana työskennellyt Wentin irtisanoutui ja lähti opiskelemaan kokiksi.

Lue lisää

Keväällä 2017 kokiksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta valmistunut Samuel Lönnbäck nauttii, kun saa haastaa itseään.

Lue lisää

Jenna-Sofia Paananen Toholammilta ja Saija Anttila Himangalta opiskelevat viimeistä vuotta elintarvikealan perustutkintoa ja valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.  Leipuri-kondiittori on yksi elintarvikealan perustutkinnon kolmesta osaamisalasta.

Lue lisää

Kokkolalainen Kati Järvi oopiskelee viimeistä vuotta elintarvikkeiden valmistamista. Hän mietti hakemisvaiheessa vaihtoehtoina myös hotelli-, ravintola- ja cateringalaa sekä lukiota, mutta valitsi elintarvikealan perustutkinnon.

Lue lisää

19-vuotias kannuslainen Adele Kinnunen opiskelee nyt kolmatta eli viimeistä vuotta kokiksi Ammattikampuksella. Rankan alan Adele valitsi tarkoituksella.

Lue lisää

Soite on yksi alueemme suuri ravintola- ja cateringalan työllistäjä. Alalle valmistuneiden tulevina työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset

Lue lisää

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Lue lisää