Erätaidot ja elämä haltuun

Kohderyhmä

Kaikki luontotoiminnasta, omasta hyvinvoinnista ja läsnäolotaidoista kiinnostuneet. Tavoitteena oppia erätaitoja, lisätä rohkeutta luonnossa liikkumiseen ja selviytymiseen. Ymmärtää luonnon hyvinvointivaikutukset: oppia läsnäolotaitoja, rauhoittumista ja rentoutumista luonnon keskellä.

Sisältö

- erätaitojen teoriaa, turvallisuus, ruuanlaitto, majoitteet, varusteet, suunnistus, luonto – ja elämystoiminnan merkitys ihmisen kasvulle ja itsetunnolle, seikkailukasvatuksen pedagogiikka (etä / lähiopetus tilanteen mukaan)
- leirielämää Salamajärven kansallispuistossa, läsnäoloharjoituksia luonnossa, eräruokien valmistus tiimeissä, metsäjoogaa, ohjattu vaellus, yöpyminen teltassa, tentsilessä, laavulla tai mökissä, juhlaillallinen luonnon keskellä

Koulutuksen laajuus on 40 tuntia (sisältää teoriaopinnot, etäopinnot ja viikonlopun retken).
Aikataulu:
ajankohta: 13-15.5 .2022
lähiopetus 5.5.2022 kl17-21 Kälviällä
lähtö pe 13.5.-22 kl 17.00 Kokkolasta ja paluu su 15.5.2022 klo 15.00

Koulutuksen hinta sisältää mahdollisen kuljetuksen, alueen vuokran, kaksi iltapalaa, päivällisen, opetuksen, materiaalin, varusteita, ohjatun vaelluksen, kurssitodistuksen, sekä muun ohjelman. Samaan perheeseen kuuluva voi osallistua kurssille puoleen hintaan.

Lisätietoja

Lisätietoja Tuija Seppälä tuija.seppala@kpedu.fi, puh. 044 7250726

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kauas olemme tulleet niistä ajoista, kun maa- ja metsätalouden töissä hyödynnet­tiin pelkästään viljelijän omaa lihasvoimaa. Sekä maatalous- että metsätalousalat ovat nimittäin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin digitalisaation ja automatisaa­tion saralla.

Lue lisää

Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

Lue lisää

Luonnossa viihtyvä Olli Kärjä jatkaa maa- ja metsätalousyrittäjänä vanhempiensa jalanjäljissä. Yhdeksän vuotta sitten tilan hoidettavakseen ottanut Kärjä suorittaa metsäalan perustutkintoa Kalajoella. Aiemmin hän on suorittanut maatalousalan ja seminologin koulutuksen Kannuksessa.

Lue lisää

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii opiskeluista ja myös Kannuksen toimipisteen vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. 

Lue lisää

Merijärveltä kotoisin oleva 16-vuotias Katariina Rautio pohti alavalintaansa pitkään. Metsäala tuntui lopulta kaikista kiinnostavimmalta, mutta silti ajatus hakeutumisesta mietitytti.   

Lue lisää

16-vuotias Haapavedeltä kotoisin oleva Aappo Vähäaho päätyi opiskelemaan metsäalaa, sillä metsäkoneet ovat kiinnostaneet häntä jo pidemmän aikaa. Into kasvoi entisestään, kun hän yläkouluaikana pääsi koulun kautta kokeilemaan metsäkoneella ajamista.

Lue lisää