Eläintenhoidon ammattitutkinto, Koirahieronnan osaamisala

Tavoite

Koulutuksessa opit klassisen hieronnan menetelmät. Lisäksi tutustut erilaisiin koiran terveyttä tukeviin hoitomenetelmiin ja opiskelet anatomiaa myös pintaa syvemmältä. Saat valmiudet toimia koiran hyvinvoinnin tekijänä ja koira-alan yrittäjänä. Olet koirahieronnan ammattilainen ja teet sekä ennaltaehkäisevää hoitotyötä, että kuntouttavaa hoitotyötä esim. eläinlääkärin ja muiden ammattilaisten kanssa.

Kohderyhmä

Koirahieronnan osaamisalan tutkinto on alan ammattilaisen tutkinto. Edellytyksenä koulutukseen on eläintenhoitajan koulutus (perustutkinto/ammattitutkinto) tai sitä vastaavat tiedot ja taidot, sekä kokemus koirien hoitamisesta ja niiden hyvinvoinnista huolehtimisesta.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan Eläintenhoidon ammattitutkinnon koirahieronnan osaamisalan vaadittavat tutkinnon osat yhteensä 150 osp:

Pakolliset:
1. Koiran rakenteen ja anatomian arviointi 20 osp
2. Koirien hieronta ja hyvinvoinnista huolehtiminen 70 osp
3. Asiakaspalvelu koirahieronnassa 40 osp

Valinnaisena tarjoamme:
4. Eläinalan yritystoiminta 20 osp

Valinnaisena käy myös tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 20 osp tai toisen osaamisalan tutkinnon osa 20 osp.

Opiskelu toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Koulutus sisältää lähiopetusta, jota järjestetään pääsääntöisesti kerran kuukaudessa opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja ja työssäoppimista oppilaitoksen eläinhoitolassa sekä itsenäistä koirien hieronnan harjoittelua. Koulutuksen kesto noin 1 vuosi riippuen opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta ja osaamisen kehittymisestä.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Kouluttajina toimivat mm. koirahieronnan ja hevoshieronnan opettaja Jaana Nikulainen sekä muut koira- alan ammattilaiset.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa hakemisesta:
Hakijapalvelut, p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
Vastuuohjaaja Päivi Berg p. 044 725 0641
Kouluttaja Jaana Nikulainen p. 044 239 4518

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakijat haastatellaan valintapäätöksen tekemiseksi.

Koulutus järjestetään 18.1.-30.11.2024

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Aino Ronkainen (18) valmistuu tänä keväänä maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi. Kannuksessa on yksi Suomen harvoista kennelalaan painottuneista eläintenhoitajien koulutuksista ja ala on vuodesta toiseen yhteishaussa Kpedun suosituimpia.

Lue lisää

Joonas Karhumaa (18) ja Kaisa Räsänen (21) opiskelevat Kannuksen toimipaikassa kennellinjalla nyt toista vuotta. Kaisa opiskeli ylioppilaaksi kotikaupungissaan Jyväskylässä ja Joonas opiskeli yhden vuoden Oulussa lukiossa. 

Lue lisää