Eläintenhoidon ammattitutkinto, Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala

Tavoite

Klinikkaeläinhoitajat toimivat eläinten terveydenhoidon ammattilaisina, toimivat myös eläinklinikoilla hyvin monipuolisesti eläinlääkärin tukena.

Kohderyhmä

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan tutkinto on eläinten terveydenhoidon ja sairaanhoidon ammattitutkinto. Eduksi hakijalle luetaan eläintenhoitajan koulutus (perustutkinto/ammattitutkinto) tai sitä vastaavat tiedot ja taidot, 18 vuoden ikä, sekä kokemus eläinten hoitamisesta ja niiden hyvinvoinnista huolehtimisesta.

Sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa on lähiopetusta n. 5 päivää kuukaudessa. Lähiopetuksen lisäksi opiskelija tekee harjoittelua koulun pieneläinklinikalla eläinlääkärin ohjauksessa kahden kuukauden ajan. Opintoihin liittyy myös osaamisen hankkimista työpaikalla alan yrityksessä.

Teoriaopinnot suoritetaan osaksi myös etä- ja verkko-opiskeluna (Itslearning, Teams) sekä itsenäisenä opiskeluna.

Koulutuksen kesto on 18 kuukautta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opinnot päättyvät työpaikalla suoritettavaan näyttöön.
Koulutuksen aikana suoritetaan Eläintenhoidon ammattitutkinnon klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan vaadittavat tutkinnon osat yhteensä 150 osp:
Pakolliset tutkinnon osat:
1. Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla, 30 osp.
2. Leikkaussalityöskentelyssä avustaminen ja välinehuolto eläinklinikalla, 30 osp.
3. Röntgenkuvaus eläinklinikalla, 20 osp.
4. Laboratoriotyöskentely eläinklinikalla, 20 osp.
5. Asiakaspalvelu eläinklinikalla, 30 osp.

Valinnaisina tutkinnon osina voit valita (20 osp):
1. Eläinalan yritystoiminta, 20 osp.
2. Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp.
3. Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osp

Opinnot on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Seuraava koulutus alkaa: 7.3.2022.
Alustavat lähiopetusviikot (opetus Kannuksessa) ovat vuonna 2022:
10, 14, 18, 22, 31, 35, 40, 44 ja 48.
Vuonna 2023 viikot: 2, 6, 10, 13 ja 19.

Kouluttajatiimin jäsenet:
Tuulia Appleby, Eläinlääkäri
Päivi Berg, lehtori, klinikkaeläinhoitaja, vastuuohjaaja
Tytti Lintenhofer, lehtori, erityisopettaja
Piritta Pärssinen, lehtori, opinto-ohjaaja
Sarianna Seppälä, eläintenhoitaja


Lisätietoa hakeutumisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi tai p. 040 808 5010

Lisätietoa koulutuksesta:
Päivi Berg, lehtori, klinikkaeläinhoitaja, vastuuohjaaja p. 044 7250 641 tai paivi.berg(at)kpedu.fi

Kaikki hakijat haastatellaan Kannuksessa hakuajan päätyttyä.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää