Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläinten kouluttamisen osaamisala

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on toimia eläinten kouluttamisen parissa joko työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä yrityksessä, joka tarjoaa eläinten kouluttamiseen tai käyttäytymisen muokkaamiseen liittyviä palveluja.

Kohderyhmä

Eläintenhoidon ammattitutkintoon valmistava koulutus on ammatillista lisäkoulutusta. Edellytyksenä koulutukseen on eläintenhoitajan koulutus (perustutkinto) tai sitä vastaavat tiedot ja taidot, 18 vuoden ikä sekä kokemusta jonkun/joidenkin eläinten kouluttamisen perusasioista.

Sisältö

Opintojen sisältö:

Pakolliset tutkinnon osat, 110 osp:
- Eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 70 osp
- Asiakaspalvelu eläinten kouluttamisessa, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 40 osp:
- Eläinalan yritystoiminta, 20osp
- Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp
- Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp
- Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osp

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa on lähiopetusta n. 2 päivää kuukaudessa riippuen opiskelijan valinnoista. Lähiopetus keskittyy käytännön harjoitteluun eläinten käsittelyssä, kouluttamisessa ja ihmisten ohjaamisessa eläinten kouluttamisessa. Koulutuksen aikana koulutetaan mm. koiria, lampaita, alpakoita, kissoja, nautoja, kaneja ja hevosia. Opinnoissa voi valita pääsuuntautumisen joko koiriin tai hevosiin. Näytössä osaaminen osoitetaan kahdella eläinlajilla (esim. koira ja kissa tai hevonen ja kissa).

Teoriaopiskelu tehdään pääasiassa etä- ja verkko-opiskeluna (Itslearning, Teams) sekä itsenäisenä opiskeluna. Muu aika on työssäoppimista eläinalan työpaikoilla, koulutusprojektien tekemistä ja valittujen eläinlajien kouluttamista.

Koulutuksen kesto on hieman yli vuosi. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS, jossa suunnitellaan opinnot opiskelijan aiemman osaamisen ja valintojen perusteella. Näytöt tehdään koulutuksen aikana ja/tai lopussa.

Lisätietoja

Koko koulutuksen hinta 600€, tutkinnon osa á 300€.

Tulossa hakuun seuraavan kerran loppukeväästä 2023.

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää