Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta, Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, eläintenkouluttamisen osaamisalan osa

Tavoite

Eläinten kouluttamisen osaamisalan Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja
käytösneuvonta -tutkinnon osan suorittanut on koirien ongelmakäyttäytymisen ja
kouluttamisen asiantuntija. Hän osaa kouluttaa eläimiä itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä
yrityksessä, joka tarjoaa koirien ongelmakäytösten ratkaisemiseen liittyviä palveluja. Hän
osaa analysoida ja muokata koirien käyttäytymistä soveltaen etologian ja
oppimispsykologian perusteita. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa asiakkaan ohjaustyön
huomioiden ihmisen oppimisen lainalaisuuksia ja toimimalla ammattieettisesti.

Kohderyhmä

Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta -tutkinnon osan valmistava koulutus on ammatillista lisäkoulutusta. Edellytyksenä koulutukseen on eläintenhoidon ammattitutkinto (eläinten kouluttamisen osaamisala) ja monipuolinen kokemus koirien ja ongelmakoirien kouluttamisesta tai eläintenhoidon erikoisammattitutkinto (eläinten kouluttamisen osaamisala) ja monipuolinen kokemus koirien kouluttamisesta.

Ennen koulutuksen aloittamista jokainen hakija haastatellaan ja täten arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon osan sopivuus hakeutujalle. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.

Sisältö

Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta, 80 osp

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa on lähiopetusta 2 päivää kuukaudessa. Lähiopetus keskittyy teoriatiedon soveltamiseen käytännössä koirien käsittelyyn, kouluttamiseen sekä ihmisten ohjaamiseen kouluttamisessa.

Teoriaopiskelu tehdään pääasiassa etä- ja verkko-opiskeluna (Itslearning, Teams) sekä itsenäisenä opiskeluna. Muu aika on työssäoppimista eläinalan työpaikoilla, koulutusprojektien tekemistä ja ongelmakouluttamista. Opiskelu edellyttää aktiivista itsenäistä opiskelua ja harjoittelua sekä koulutusprojektien tekemistä.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS, jossa suunnitellaan opinnot opiskelijan aiemman osaamisen ja valintojen perusteella. Näyttö tehdään koulutuksen lopussa.

Koulutus alkaa 18.1.2024. Lähipäivät:
18.-19.1.
22.-23.2.
21.-22.3.
18.-19.4.
23.-24.4.

Kesä-syksy 2024: koulutusprojektien tekeminen, näyttö

Opinnot on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
Piritta Pärssinen, piritta.parssinen@kpedu.fi

Lisätietoja hakeutumisesta ja koulutuksesta: hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakjapalvelut(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Kaikki hakijat haastatellaan.

Koulutuksen hinta 500€

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Aino Ronkainen (18) valmistuu tänä keväänä maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi. Kannuksessa on yksi Suomen harvoista kennelalaan painottuneista eläintenhoitajien koulutuksista ja ala on vuodesta toiseen yhteishaussa Kpedun suosituimpia.

Lue lisää

Joonas Karhumaa (18) ja Kaisa Räsänen (21) opiskelevat Kannuksen toimipaikassa kennellinjalla nyt toista vuotta. Kaisa opiskeli ylioppilaaksi kotikaupungissaan Jyväskylässä ja Joonas opiskeli yhden vuoden Oulussa lukiossa. 

Lue lisää