Eläinkuljetuskoulutus - non-stop

Tavoite

Kaupallisissa eläinkuljetuksissa eläinten käsittely kuljetusten aikana ja kuljettaminen edellyttää kouluttautumista. Eläinten kuljettajille ja hoitajille asetettavat vaatimukset vaihtelevat kuljetettavan eläinlajin ja kuljetusmuodon mukaan. Kotieläiminä pidettäviä hevos-, nauta-, lammas-, vuohi- ja sikaeläimiä tai siipikarjaa maantieajoneuvolla kuljetettaessa edellytetään kuljettajilta ja hoitajilta pätevyystodistusta. Muiden eläinlajien kuljettajilta ja hoitajilta edellytetään ainoastaan koulutukseen osallistumista.

Kohderyhmä

Tuotantoeläinten kuljettajaksi aikoville sekä muille eläinkuljetuksia toteuttaville tahoille.

KOULUTUKSESSA KESKITYTÄÄN NAUTAELÄINTEN, SIKOJEN, LAMPAIDEN, VUOHIEN JA SIIPIKARJAN KULJETUSKÄYTÄNTÖIHIN. KOULUTUS EI SISÄLLÄ HEVOSKULJETUKSIIN LIITTYVIÄ KÄYTÄNTEITÄ!

Sisältö

- Eläinkuljetuksia koskeva lainsäädäntö
- Eläinkuljetuksia koskevat yleiset edellytykset
- Kuljetusasiakirjat
- Eläinten fysiologia, juoma ja ravinnontarve kuljetuksissa
- Eläinten käyttäytyminen ja stressin käsite
- Eläinten käsittelyn ja käytännön näkökohtia
- Kuljettajan ajokäyttäytymisen vaikutukset kuljetettavien eläinten hyvinvointiin ja lihan laatuun
- Eläimille annettava mahdollinen ensiapu kuljetustapahtuman aikana
- Eläimiä käsittelevän henkilökunnan turvallisuusnäkökohdat
- Tarttuvat eläintaudit ja niiden tunnistaminen
- pätevyyskoe: nauta, sika, lammas, vuohi ja siipikarja

Koulutuksen teoria opiskellaan ItsLearning alustalla. Kun osallistuja kokee olevansa valmis suorittamaan pätevyyskokeen, sovitaan kokeen suorittamisesta vastuukouluttaja Tapio Hernesniemen kanssa. Koetta tehdessä vastuukouluttaja on kamerayhteydessä osallistujaan. Osallistujalla tulee olla toimivat nettiyhteydet, tietokone/tabletti/älypuhelin, kamera ja mikrofoni.

HUOM! Koulutuksessa keskitytään nautaeläinten, sikojen, lampaiden, vuohien ja siipikarjan kuljetuskäytäntöihin. KOULUTUS EI KÄSITTELE HEVOSKULJETUKSIA!

Hiihtoloma aikaan 26.2.-3.3. ei voi suorittaa pätevyyskoetta

Lisätietoja

Ilmoittautumisesi jälkeen saat sähköpostiin ohjeet ItsLearning-alustan käyttöä varten. Kaikki kurssimateriaali löytyy ItsLearning:stä. Muista ilmoittaa toimiva sähköpostiosoite sekä ajantasaiset laskutustiedot.

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova. Lasku lähetetään ilmoittautumisen jälkeen.
ItsLearning tunnukset ovat voimassa n. 3kk niiden lähettämisestä.


Lisätietoja antaa Tapio Hernesniemi, sp. tapio.hernesniemi@kpedu.fi, puh. 044 7250622

Hinta
165 euroa + alv 24%, sisältää koulutuksen ja pätevyyskokeen. Lähetämme laskun ilmoittautumisen jälkeen.
Uusintakoe 50 € + alv. 24%

Ilmoittautuessa hyväksyt seuraavat ehdot:
Koulutus laskutetaan heti tunnusten lähettämisen jälkeen eikä maksua hyvitetä virheellisen ilmoittautumisen takia. Ilmoittautumisen yhteydessä tiedostat, että koulutus ei käsittele hevoskuljetuksia eikä se näin ollen ole peruste kurssimaksun hyvitykselle. Estyneen osallistujan tilalle voi samasta yrityksestä vaihtaa toisen henkilön ilman lisäkustannusta.

Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Aino Ronkainen (18) valmistuu tänä keväänä maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi. Kannuksessa on yksi Suomen harvoista kennelalaan painottuneista eläintenhoitajien koulutuksista ja ala on vuodesta toiseen yhteishaussa Kpedun suosituimpia.

Lue lisää

Joonas Karhumaa (18) ja Kaisa Räsänen (21) opiskelevat Kannuksen toimipaikassa kennellinjalla nyt toista vuotta. Kaisa opiskeli ylioppilaaksi kotikaupungissaan Jyväskylässä ja Joonas opiskeli yhden vuoden Oulussa lukiossa. 

Lue lisää