Eläinalan yritystoiminta, Eläintenhoidon ammattitutkinnon osa

Tavoite

Eläintenhoidon ammattitutkinnon eläinalan yritystoiminnan suorittanut osaa suunnitella ja
kehittää eläinalan yrityksen toimintaa, hoitaa eläinalan yrityksen toimintaa sekä markkinoida
eläinalan yrityksen tuotteita ja palveluja.
Tutkinnon suorittanut osaa tehdä liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelma, budjetin ja
kannattavuuslaskelma. Tutkinnossa perehdytään työnantajan ja työntekijän vastuisiin ja
velvollisuuksiin, laskutukseen, yritysmuotojen vertailuun, arvonlisäverotukseen, yrityksen
toiminnan kehittämiseen sekä tuotteiden ja palveluiden markkinointiin.
Opinnoissa tehdään liiketoimintasuunnitelma tai päivitetään jo olemassa olevaa suunnitelmaa.

Kohderyhmä

Eläintenhoidon ammattitutkinnon Eläinalan yritystoiminnan tutkinnon osaan valmistava
koulutus on ammatillista lisäkoulutusta. Edellytyksenä koulutukseen on 18 vuoden ikä sekä
kiinnostus työskennellä yrittäjänä eläinalalla. Koulutus antaa valmiudet aloittaa työskentelyn eläinalan yrittäjänä.
Koulutus on suunnattu ensisijaisesti eläintenhoidon ammattitutkintoa (esim. eläintenkouluttaja, koirahieroja, klinikkaeläinhoitaja, eläinhoitolanpitäjä) tekeville, tutkinnon suorittamista suunnitteleville sekä tutkinnon tehneille.

Sisältö

Eläinalan yritystoiminta, 20 osp

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa on kolme lähiopetuspäivää. Lisäksi opiskeluun kuuluu opiskelua etä- ja verkko-opintoina (Itslearning, Teams) sekä itsenäisenä opiskeluna.

Koulutuksen kesto kevätlukukausi ja näyttö tehdään kevään lopussa.

Opetuspäivät kevät 2024
ke 14.2. klo 9.15-16.15 LÄHIOPETUS Kannus
ma 19.2. klo 14-17 TEAMS
ma 4.3. klo 14-17 TEAMS
ke 13.3. klo 9.15-16.15 LÄHIOPETUS Kannus
ma 18.3. klo 14-17 TEAMS
pe 22.3. klo 12.15-16 TEAMS
ma 25.3. klo 14-17 TEAMS
to 4.4. klo 9.15-16.15 LÄHIOPETUS Kannus, 16.45-19 lähi/TEAMS
pe 5.4. klo 9.15-16.15 LÄHIOPETUS Kannus
ma 8.4. klo 14-17 TEAMS
pe 12.4. klo 8.30-16 TEAMS
ma 15.4. klo 14-18 TEAMS
pe 19.4. klo 14-18 TEAMS
vko 18 näyttö

Opinnot on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa hakemisesta:
Hakijapalvelut, p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
Piritta Pärssinen p. 044 7250652 piritta.parssinen@kpedu.fi
Päivi Berg p. 044 7250641 paivi.berg@kpedu.fi

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Hakijat haastatellaan valintapäätöksen tekemiseksi.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ollikkalankatu 3, 69100 KANNUS


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Aino Ronkainen (18) valmistuu tänä keväänä maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi. Kannuksessa on yksi Suomen harvoista kennelalaan painottuneista eläintenhoitajien koulutuksista ja ala on vuodesta toiseen yhteishaussa Kpedun suosituimpia.

Lue lisää

Joonas Karhumaa (18) ja Kaisa Räsänen (21) opiskelevat Kannuksen toimipaikassa kennellinjalla nyt toista vuotta. Kaisa opiskeli ylioppilaaksi kotikaupungissaan Jyväskylässä ja Joonas opiskeli yhden vuoden Oulussa lukiossa. 

Lue lisää