EA1-yhdistelmäkoulutus 13.9.2022

Tavoite

Ensiavun peruskurssilla opetetaan ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella olisi hyvä olla. Koulutuksessa opitaan auttamaan hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa.

Kohderyhmä

Kaikille ensiaputietoja ja -taitoja työssään tai vapaa-ajallaan tarvitseville.

Sisältö

Koulutus koostuu kahdesta osiosta, verkko- ja lähiosuudesta. Ilmoittautumalla tähän koulutukseen sinun tulee suorittaa verkko-osuus hyväksytysti ennen lähiosuuteen osallistumista. Verkko-osuuden suoritus on voimassa 6 kuukautta.


• toiminta auttamistilanteessa
• tajuttoman henkilön tunnistaminen ja ensiapu
• painelu-puhalluselvytys sekä neuvovan defibrillaattorin käyttö
• tukehtumassa olevan henkilön ensiapu
• raajassa olevan suuren verenvuodon tyrehdyttäminen
• tavallisimpien sairauskohtausten ensiapu
• tyypillisimpien haavojen ja palovammojen ensiapu
• nivelvammojen ja murtumien ensiapu
• muut tapaturmat (sähköisku, silmävamma, nenäverenvuoto, pään vamma)
• myrkytyksien ensiapu
• tapaturmien ehkäisy
• terveyden edistäminen
• henkinen ensiapu
• tarvittaessa ryhmäkohtaisia painotuksia

Koulutuksen lähiosuus pidetään 13.9. klo 8-16, Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tiloissa. Osoite Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola.

Koulutuksen hintaan sisältyy aamupäiväkahvi, lounas ja iltapäiväkahvi sekä mahdollinen materiaali.

Lisätietoja

Lähiosuuteen voi osallistua hyväksytyn verkko-osuuden jälkeen (verkko-osuus voimassa 6 kuukautta).Todistus suoritetusta verkko-osuudesta tulee esittää joko tulosteena tai mobiililaitteelta kouluttajalle.

Tunnukset verkko-osuuteen lähetetään mahdollisimman pian ilmoittautumisen jälkeen. Muista ilmoittaa sähköpostiosoite! Tunnuksia ei lähetetä ajalla 15.7-7.8.2022. Kutsu lähiopetukseen lähetetään noin viikkoa ennen koulutusajankohtaa.

Koulutuksen hyväksyttävästä suorittamisesta myönnetään EA 1 -kortti, joka on voimassa kolme vuotta. Kortin hinta 24,80e (sis. alv. 24%) hintaan.

Puolet koulutuksen hinnasta laskutetaan kun ilmoittautuminen tehdään (verkko-osuus), loput laskutamme lähiosuuden jälkeen. Hinta 129€ + alv. 24%


Lähetämme kutsun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen muutama päivä ennen koulutusta. Mikäli jätät perumatta osallistumisesi, laskutamme koko kurssin summan. Peruminen viimeistään 2 vuorokautta ennen tilaisuutta: osuvakoulutus@kpedu.fi tai 040-8073502

Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

Ilmoittautuminen nettisivujen kautta tai p. 040 807 3502, osuvakoulutus(at)kpedu.fi.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää