Askellaijratsastuksen perusteet, 21.4. klo 10-18

Tavoite

Ennen kurssia suositellaan askellajit ja tahti-kurssin suorittamista.

Kurssin tavoite on antaa perustietoa askellajiratsastuksesta.
Kurssi koostuu sekä teoria että käytännön osuuksista.

Kohderyhmä

Kurssi on osa tuomarikoulutusta sekä FEIF I -tason ohjaajakoulutusta. Koulutus sopii kuitenkin kaikille askellajiratsastuksesta kiinnostuneille.

Sisältö

Sisältö:
Ratsuhevosen muoto ja liikemekaniikka
Askellajianalyysi syventävä
Ratsastajan vaikutus
Ratsuhevosen koulutus ja valmennus
Varusteet ja kengitys


Koulutus järjestetään Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kaustisen toimipaikassa.
Teoria luokassa päärakennuksella ja käytännön osuudet Nikulan eläinklinikan maneesissa ja Kpedun tallissa.

Kouluttajana toimii Leila Salovaara, FEIF ratsastuksenohjaaja (level 2). Leila on Suomen
Islanninhevosyhdistyksen perustajajäsen ja kouluttautunut ensimmäisten suomalaisten joukossa Islanninhevostuomariksi vuonna 1988. Tämän jälkeen hän on toiminut tuomarina lukuisten Suomessa pidettyjen kilpailujen lisäksi kansainvälisissä kilpailuissa ulkomailla.
Samoin hän kouluttautui ensimmäisten joukossa Islanninhevosratsastuksen B-ohjaajaksi.

Lisätietoja

Ota mukaan muistiinpanovälineet sekä säähän sopiva vaatetus, maneesissa voi olla kylmä.
Omakustanteinen lounas tarjolla Nikulan raviradan HeviDeli-ravintolassa.


Kuluton peruutus 7 vrk ennen koulutusta. Sen jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitamme täyden osallistumismaksun. Estyneen osallistujan tilalle voi samasta yrityksestä vaihtaa toisen henkilön ilman lisäkustannusta.

Osuvakoulutus Oy pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

Yhteystiedot

Osuvakoulutus Oy
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Sotkamossa asuva Riikka Mäkäräinen työskentelee rajavartijana ja koiranohjaajana Kainuussa sijaitsevalla Kuhmon rajavartioasemalla.

Lue lisää

Kun 16-vuotias Aaro Haasala viime syksynä aloitti asuntolaelämän, oli pientä jännitystä ilmassa. Kannuksessa maatalousteknologiaa opiskeleva nuori mies kertoo kuitenkin, että ystävystyi opiskelukavereiden kanssa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Asuntolaan kotiutumista helpotti myös se, että kämppäkaveriksi muutti jo peruskoulusta tuttu kaveri.

Lue lisää

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Lue lisää

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon Kannuksessa suorittanut Jenna Vuori kertoo olevansa unelma-ammatissaan. Hän on työskennellyt koirankoulutuspalveluja tuottavassa Easy Dog -yrityksessä vuodesta 2013 asti. Ensin opintojen ohessa kunnes hän vuoden 2017 alusta siirtyi Easy Dogin yrittäjäksi.

Lue lisää

Maaliskuussa maatalouslomittajaksi valmistunut sieviläinen Mikko Vähäsöyrinki kertoo hakeutuneensa Kannukseen opiskelemaan saadakseen maatalousalan tutkinnon ja varmuutta työelämässä opittuihin taitoihin.

Lue lisää

Outi Koskelalla oli ollut miehensä kanssa maatila kahden vuoden ajan, kun hän alkoi kaivata lisää tietoa alasta. Koulutuksen kautta osaamista karttui niin pelto-, kone- kuin hitsauspuolelta.

Lue lisää

Kannuksen maatalousalan perustutkinnon kennellinjalla ja lukion oppimäärän opiskellut Janita Häggman jatkoi alan opintoja eläintenhoitajan ammattitutkintoon. – Harrastan koiria ja halusin niitä taitoja syventää, kertoo Janita. Keväällä 2016 alkanut eläintenhoitajan ammattitutkinto keskittyy eläinten kouluttamiseen. Samaan aikaan niiden opintojen kanssa Häggman on viimeistellyt tradenomin opintojaan ammattikorkeakouluun.  

Lue lisää

Kokkolalainen Jesse Suominen opiskelee viimeistä vuottaan maatalousalan perustutkintoa ja valmistuu nyt keväällä maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää

Keväällä 2015 maaseutuyrittäjäksi valmistunut perholainen Maarit Flink opiskeli maatalousalan perustutkinnon ohessa myös ylioppilastutkinnon. Viimeiset aineet hän kirjoitti syksyllä ja valkolakki tuli jouluna 2015.

Lue lisää

Janne Kalliokoski (16) opiskelee Kannuksen toimipaikassa maatalousalan perustutkintoa nyt ensimmäistä vuotta. Hän valitsi osaamisalakseen maatalousteknologian ja valmistuu maaseutuyrittäjäksi.

Lue lisää