Asiakkaan kohtaaminen, ammatillinen kasvu, itsemääräämisoikeus ja yksilökeskeinen suunnitelma

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalan työntekijät, erityisesti kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluiden sekä vammaisalan työntekijät ja henkilökohtaiset avustajat, sekä muut asiasta kiinnostuneet

Sisältö

Maanantai 7.3. klo 17-21
Itsemääräämisoikeus ja osallisuus
- Mitä itsemääräämisoikeus on?
- Itsemääräämisoikeus ja osallisuus jokapäiväisessä elämässä
- Valintojen ja päätöksenteon tukeminen

Yksilökeskeinen työote ja asiakkaan kohtaaminen
- Yksilökeskeinen suunnittelu ja keskeisiä välineitä
- Henkilökuvan laajentaminen asiakkaan kohtaamisessa

Tiistai 8.3. klo 17-21
Yksilökeskeinen suunnitelmatyö
- Lisää yksilökeskeisiä työvälineitä
- Harjoitellaan työvälineiden käyttöä

Ammatillinen kasvu
- Miten voin kehittää omia taitojani tukeakseni asiakkaan itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta
- Omista voimavaroista huolehtiminen
- Omien vahvuuksien ja kehittämisalueiden tunnistaminen
- Aktiivisuus ja rohkeus

Kouluttaja: Tuulikki Karesvuori
Paikka: Keski-Pohjanmaan kansanopisto, Kälviä, auditorio

Lisätietoja

Lisätietoja: info.kansanopisto(at)kpedu.fi

Peruutus- ja maksuehdot
Peruuttamattomasta kurssipaikasta laskutetaan 30 % kurssimaksusta.
Opisto pidättää oikeuden koulutuksen aikataulun muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen, mikäli ryhmää ei saada täyteen.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää