Alkoholilainsäädännön testi 13.12.2021

Tavoite

Ravintolan vastaavalle hoitajalle ja sijaiselle alkoholilain 21 b §:n 3 ja 4 momentissa tarkoitettu koe, jonka aiheina ovat ravintolassa tapahtuvan anniskelun keskeiset aiheet, ohjeet ja lainsäädäntö.

Alkoholilain 21 b §:n säännökset toteavat vastaavan hoitajan edellytyksistä seuraavasti:
"Kokemuksen kautta hankittu riittävä ammattitaito edellyttää vähintään kahden vuoden päätoimista työskentelyä alkoholijuomien anniskelussa ja ravitsemisalan oppilaitoksen antamaa todistusta siitä, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset."

Kohderyhmä

Koe on tarkoitettu ravintolan vastaaville hoitajille tai sijaisille, sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan opiskelijoille.

Sisältö

Alkoholilainsäädännön testi, joka järjestetään testipäivänä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston auditoriossa klo 14.00.

Lisätietoja

Alkoholilainsäädännön testissä testataan linkissä olevan materiaalin hallintaa:
https://www.valvira.fi/documents/14444/221693/Alkoholijuomien_anniskelu.pdf/

Nykyisen lain aikana suoritettu anniskelupassi hyväksytään lähtökohtaisesti osoittamaan alkoholilain osaamista myös uuden alkoholilain aikana, eli jo suorittaneiden ei tarvitse uusia testiä 1.3.2018 jälkeen.

Lisätiedot: Jetro Sääskilahti puh. 040 808 5566

Kokeeseen ilmoittaudutaan Wilmassa tällä sivulla olevan painikkeen kautta.

Voit tarvittaessa ilmoittautua myös puhelimitse
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston info,
p. 040 808 5566
tai sähköpostitse jetro.saaskilahti(at)kpedu.fi

Testimaksu maksetaan ammattiopiston infoon ennen testin alkua. Henkilöllisyyden toteamista varten testiin tulee ottaa mukaan passi tai ajokortti. Kokeen läpäisseille postitetaan todistus.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

20-vuotiaalla Brita Koivistolla ja 17-vuotiaalla Laura Koskelalla on kokemusta ruoanlaitosta jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta. Kumpikin on lähtöisin isosta perheestä, ja keittiöhommat ovat siten tulleet tutuiksi jo pienestä pitäen. Koivisto muistelee tehneensä ensimmäistä kertaa ruokaa noin neljä- tai viisivuotiaana.

Lue lisää

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää

Kokkolalainen Anders Wentin kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uutta. Ehkä juuri siksi Wentin teki viime syksynä työurallaan täyskäännöksen. Oulun ruotsinkielisen yksityiskoulun rehtorina ja toiminnanjohtajana työskennellyt Wentin irtisanoutui ja lähti opiskelemaan kokiksi.

Lue lisää

Keväällä 2017 kokiksi hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta valmistunut Samuel Lönnbäck nauttii, kun saa haastaa itseään.

Lue lisää

Jenna-Sofia Paananen Toholammilta ja Saija Anttila Himangalta opiskelevat viimeistä vuotta elintarvikealan perustutkintoa ja valmistuvat keväällä leipuri-kondiittoreiksi.  Leipuri-kondiittori on yksi elintarvikealan perustutkinnon kolmesta osaamisalasta.

Lue lisää

Kokkolalainen Kati Järvi oopiskelee viimeistä vuotta elintarvikkeiden valmistamista. Hän mietti hakemisvaiheessa vaihtoehtoina myös hotelli-, ravintola- ja cateringalaa sekä lukiota, mutta valitsi elintarvikealan perustutkinnon.

Lue lisää

19-vuotias kannuslainen Adele Kinnunen opiskelee nyt kolmatta eli viimeistä vuotta kokiksi Ammattikampuksella. Rankan alan Adele valitsi tarkoituksella.

Lue lisää

Soite on yksi alueemme suuri ravintola- ja cateringalan työllistäjä. Alalle valmistuneiden tulevina työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset

Lue lisää

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevien työsalissa riittää tohinaa, kun opiskelijoiden käsissä valmistuu päivittäin niin suolaisia kuin makeitakin tuotteita.

Lue lisää