Alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen, Hieronnan erikoisammattitutkinnon osa

Tavoite

Tavoitteena on kehittää ja syventää osaamista osaamista alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistämisessä. Koulutus antaa valmiuden arvioida alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistämisen tarvetta sekä suunnitella ja toteuttaa toimintakykyä edistävän hoidon.

Alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen on yksi tarjoamistamme valinnaisista tutkinnon osista hieronnan erikoisammattitutkinnossa, mutta soveltuu suoritettavaksi myös erillisenä koulutuksena. Koulutuksen lopuksi osaaminen osoitetaan näytössä käytännön työssä.

Tavoitteena on suorittaa Hieronnan erikoisammattitutkinnon Alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen 45 osp -tutkinnon osa. Osaaminen osoitetaan koulutuksen lopussa näytöllä.

Kohderyhmä

Opinnot on suunnattu koulutetuille hierojille tai vastaavat tiedot ja taidot omaaville. Muiden kuin koulutettujen hierojien osaaminen kartoitetaan ennen valintaa.

Koulutus soveltuu hyvin lisäopinnoiksi myös jalkojenhoidon ammattitutkinnon tai terveysalan ammattitutkinnon, jalkojenhoidon osaamisalan suorittaneille.

Sisältö

Koulutuksessa perehdytään potilaan ongelmiin jalkaterästä lantioon ja laaditaan kivun hallintaa ja toimintakykyä edistävä hoitosuunnitelma. Ryhdin, lihasten ja liikkumisen arvioinnin lisäksi syvennetään teoriatietoa ja käytännön osaamista nivelten liikkuvuuden tutkimisessa. Lihasten hieronnan lisäksi saat työkaluja peitinkalvorakenteiden ja nivelpintojen liukumista edistävien käsittelyiden toteuttamiseen.

Tutkinnon osassa keskitytään myös liikkuvuutta ja hallintaa edistävien harjoitteiden ohjaamiseen, liikuntasuositusten mukaiseen liikuntaan kannustamiseen sekä työ- ja lepoasentojen ohjaamiseen.

Tutkinnon osan toteutus: https://bit.ly/31XEIgI

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Tutustu myös hieronnan erikoisammattitutkinnon perusteisiin:

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Linda Nevalainen, p. 040 808 5052,
henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

Koulutus on mahdollista toteuttaa myös oppisopimuksella sekä yrittäjän oppisopimuksella edellytysten täyttyessä. Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää