AK Vyöhyketerapeutti

Tavoite

Vyöhyketerapia on tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä, jota on harjoitettu ympäri maailmaa jo varhaisessa vaiheessa. Vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä kehon vyöhykkeiden ja jalkaterien sekä korvien ja käsien heijastealueiden kautta. Näistä heijastealueista löytyy ihmiskeho ikään kuin pienoiskoossa ja niitä hoitamalla pystytään vaikuttamaan hoidettavan mieleen, tunnekehoon ja fyysiseen kehoon kokonaisvaltaisesti. Hoitaja käsittelee näitä heijastealueita käsin erilaisia lempeitä käsittelyotteita hyödyntäen. Kuten muillakin hoidoilla, vyöhyketerapialla on tarkoitus tukea asiakkaan kehon omia parantavia voimia ja aikaansaada mielen ja kehon energeettinen tasapaino.


Ammattiin koulutettu (AK) vyöhyketerapeutti on alansa ammattilainen, joka osaa turvallisesti ja kokonaisvaltaisesti hoitaa asiakkaitaan energialääketieteen kautta. Hän osaa valita hoitovalikoimastaan jokaiselle asiakkaalleen parhaiten sopivat vyöhyketerapeuttiset hoitomenetelmät ja laatia kattavat itsehoito-ohjeet. AK Vyöhyketerapeutin koulutusohjelmassa kiinnitämme myös paljon huomiota opiskelijoidemme terapeuttina kasvamiseen ja omaan hyvinvointiin. AK Vyöhyketerapeutin koulutusohjelman avulla saat vankan ammattitaidon toimia ammattiin koulutettuna vyöhyketerapeuttina ja perustaa oman luontaishoitolan.

Kohderyhmä

AK (= Ammattiin Koulutettu) Vyöhyketerapeutin koulutus on kaikille avoin.

Sisältö

AK vyöhyketerapeutin koulutusohjelmassa syvennetään perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja energialääketieteen opit ja opettelet tekemään asiakkaallesi yksilöllisen vyöhyketerapiahoidon ja antamaan hänelle yksilölliset itsehoito-ohjeet. Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen kuuluu elementtien lisäksi hoito akupisteiden, meridiaanien ja aurikuloterapian avulla, yksilöllinen ruokavalio, rentoutumis- ja liikuntaohjeet sekä fytoterapeuttinen hoito. Hahmotat asiakkaidesi häiriöitä myös energialääketieteen chakrojen kautta.

AK Vyöhyketerapeutin koulutusohjelmassa käyt läpi jokaisen elementin häiriötilojen oireet, niiden etiologian ja hoitokokonaisuudet. AK Vyöhyketerapeutin koulutusohjelmaan sisältyy lisäksi erilaisia energeettisiä hoitomenetelmiä, kuten käsien ja jalkojen elementtihoito, unitaaritasojen aukaisu ja chakrojen tasapainottaminen.

Koulutus on moduulikoulutusta, joka sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua sekä harjoitushoitoja. Lähiopetusta sisältyy 19 viikonloppua (la-su) Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä.

KOULUTUS ALKAA 19.-20.3.2022

Lähiopetuksten sisällöt ja tuntimäärät:
- Täydentävien hoitomuotojen perusteet, 18 h
- Ravintoterapia 1-3, 54 h
- Rentoutusterapia, 18 h
- Kukkaterapia 1-2, 36 h
- Energeettinen vyöhyketerapia 1-12, 216 h

Lähiopetuksen lisäksi opiskelijan omalla ajalla tehtävää etätyöskentelyä kertyy noin 20 h kuukaudessa, 380 h koko koulutuksen ajalta.

Muut vaatimukset:
- 2 hoitonäytettä opettajalle, 4 h
- 100 harjoitushoitoa omalla ajalla, 200 h
- opinnäytetyö ja hyväksytysti suoritettu kirjallinen koe, 140 h
- voimassa oleva EA1
- lääketieteen perusteiden erilliset opinnot 378 h, mikäli opiskelijalla ei ole rekisteröintiä Terhikki-rekisteriin sairaanhoitajana, lähihoitajana, lääkärinä, fysioterapeuttina, osteopaattina, naprapaattina, kiropraktikkona tai toimintaterapeuttina

Koko koulutuksen laajuus yhteensä on 1442 h/54 op.

Lisätietoja

Vastaa hakulomakkeen lisätietokentässä seuraaviin kysymyksiin:
- Miksi haluat opiskella vyöhyketerapeutiksi?
- Mitä odotat koulutukselta?
- Kuvaile oma terveydentilasi
- Kerro kokemuksesi luontaisterapioista

Koulutuksen hinta 3500 € sisältää lähijaksojen opetuksen. Kansanopisto tarjoaa kurssilaisille lähijaksojen lounaat. Opinnäytten, kirjallisen kokeen ja hoitonäytteiden maksut maksetaan suoraan kouluttajalle. Mahdolliset EA1-kurssit ja lääketieteen perusopinnot opiskellaan myös erillisinä opintoina. Koulutusmaksu laskutetaan kuukausierissä. Keski-Pohianmaan kansanopistolla on mahdollisuus yöpymiseen.

AK Vyöhyketerapeutin koulutus toimii myös jatkokoulutuksena AK Luontaishoitajille, jotka voivat hakeuta mukaan tähän koulutukseen ja aloittaa ryhmässä alkuvuodesta 2023. Tälle jatkokoulutukselle lasketaan erillinen hinta.

Lisätietoja koulutuksen sisällöistä: AK Luontaisterapiaopiston vastaava kouluttaja Annikki Aro, p. 040 5055124, info(at)luonnollisestiterve.fi, www.luontaisterapiaopisto.fi

Lisätietoja hakeutumisesta ja koulutuksen käytännön järjestelyistä: koulutussuunnittelija Minna Poutanen, p. 044 7250 701 tai koulutussihteeri Seija Prittinen, p. 040 8085 035 tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi

Pidätämme oikeuden kurssin perumiseen, mikäli osallistujia ei ole riittävästi.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää