AK Rentoutus ja Hyvinvointiterapeutti

Tavoite

Kaikille kehon/mielen häiriöille on olemassa etiologia, jonka seurauksena kehon/mielen korjaavat, tasapainottavat ja elvyttävät mekanismit alkavat heikentyä. Tämän seurauksena keho/mieli voi mennä epätasapainotilaan ja jos tämä jatkuu pitkään, keho/mieli ei pääse enää takaisin tasapainotilaan. Perinteinen Kiinalainen Lääketiede kutsuu tätä häiriötilaksi ja länsimainen lääketiede sairaudeksi.

Länsimaisen elämäntavan suurin häiriötiloja aiheuttava tekijä on krooninen stressitila, jossa autonominen hermosto painaa jatkuvasta ”kaasua” ja ”jarru” on hirttänyt kiinni. Krooninen stressi kuluttaa kehon/mielen voimavaroja, joustavuutta, uudistumis-, rentoutumis- ja puolustuskykyä.

Tästä koulutusohjelmasta saat mahdollisuuden päästä Luonnonlääketieteen Keskusliiton LKL ry:n terapeuttirekisteriin.

Kohderyhmä

Tämä uusi jatkokoulutusohjelma on suunnattu AK (Ammattiin Koulutettu) Luontaishoitajan koulutusohjelman suorittaneille opiskelijoille. Uudessa jatkokoulutusohjelmassa perehdyt syvällisemmin jo AK Luontaishoitajan koulutusohjelmassa olleiden shiatsu-, vyöhyke-, aroma-, rentoutus-, ravinto-, fyto-, kukka- ja aurikuloterapian mahdollisuuksiin tukea asiakastasi katkaisemaan kroonisen stressikierteen. Opit myös uusia hoitomenetelmiä, -käytäntöjä ja -näkökulmia em. terapioihin, sekä asiakkaan terapeuttista kohtaamista.

Jos sinulla on vielä AK Luontaishoitajan koulutusohjelma kesken, niin se ei estä jatkokoulutusohjelman aloittamista. Sinulle tehdään siinä tapauksessa henkilökohtainen koulutussuunnitelma ja sovitaan miten puuttuvat osiot suoritetaan.

Sisältö

Koulutusohjelman aikana opit löytämään syyn stressin oravanpyörään ja auttamaan asiakastasi/itseäsi pyörästä pois ja myös miten voidaan ennaltaehkäistä, että stressikehä ei taas pienen vastoinkäymisen kohdalla pyörähdä käyntiin. Asiakkaan yksilöllisen hoito-ohjelman opit laatimaan Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen Elementtiteoriaa hyödyntäen.

Lähiopetusjaksot Keski-Pohjanmaan kansanopistolla:

18.-19.2.2023 Stressin, rentoutumisen, resilienssikyvyn ja hyvinvoinnin perusta
18.-19.3.2023 Stressin vaikutukset PuuElementtiin ja niiden tasapainottaminen
22.-23.4.2023 Stressin vaikutukset TuliElementtiin ja niiden tasapainottaminen
13.-14.5.2023 Stressin vaikutukset MaaElementtiin ja niiden tasapainottaminen
19.-20.8.2023 Stressin vaikutukset MetalliElementtiin ja niiden tasapainottaminen
16.-17.9.2023 Stressin vaikutukset VesiElementtiin ja niiden tasapainottaminen
14.-15.10.2023 Hoito-ohjelmien ja elementtihoitojen yhteenveto ja asiakastöiden läpikäyntiä, osa 1
18.-19.11.2023 Hoito-ohjelmien ja elementtihoitojen yhteenveto ja asiakastöiden läpikäyntiä, osa 2 & Terapeuttina toimiminen ja luontaishoitolan perustaminen

Jos sinulla on jo AK Luontaishoitajan koulutusohjelman 100 harjoitushoitoa ja kolme hoitonäytettä opettajalle suoritettuna, niin AK Rentoutus- Hyvintointiterapeutin koulutusohjelmassa näitä ei enää tarvitse suorittaa. Riittää kun teet 10 asiakkaalle kirjallisen hyvinvointiohjelman ja seuraat sen toteutumista asiakkaan tukena.

Kouluttajana toimii pitkän linjan luontaisterapia-alan ammattilainen Annikki Aro.

Lisätietoja

Koulutuksen hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin. Opisto tarjoaa kurssilaisille lounaan lähiopetuspäivinä.

Peruutusehto
Päätös kurssin toteutumisesta perustuu ilmoittautujien määrään. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutetusta opiskelupaikasta veloitamme 30% koulutuksen hinnasta. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Ainoastaan lääkärintodistuksella osoitettu este voi olla pätevä syy maksusta vapautumiseen. Koulutusmaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24§). Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on oikeus peruuttaa koulutus, mikäli ryhmäkoko jää liian pieneksi.

Lisätietoja koulutuksesta: AK Luontaisterapiaopiston vastaava kouluttaja Annikki Aro, p. 040 5055124, info(at)luonnollisestiterve.fi, www.luontaisterapiaopisto.net

Lisätietoja koulutuksen käytännön järjestelyistä: koulutussihteeri Seija Prittinen, p. 040 808 5035 tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää