Älyä tunteesi – tunneälyä NLP:n keinoin

Tavoite

Kurssin tavoitteena on perehtyä tunneälyyn NLP- näkökulmasta. Monet asiat linkittyvät näissä toisiinsa. Aiempaa tietoa NLP:stä tai mindfulnessista ei vaadita. Tavoitteena havaita tunneälytaitoja itsessään, sekä saada uusia näkökulmia ja työkaluja omien tunneälytaitojen ja voimavarojen kartuttamiseksi.

Kohderyhmä

Tule kuulemaan, miten NLP ja tunneäly linkittyvät toisiinsa. Tunneälytaidot ovat tärkeä osa mm. ihmissuhdeammateissa toimivien osaamista. Teemoja ovat mm. tunteiden ymmärtäminen, niiden tiedostaminen ja helpottaminen sekä moniulotteinen ajattelu. Työtapoina alustukset, keskustelut ja toiminnalliset harjoitukset. Molempina päivinä ohjattu rentoutustuokio.

Kurssi on tarkoitettu kaikille omasta kasvustaan kiinnostuneille. Tunneälytaitoja tarvitaan monessa ihmissuhdeammatissa ja kohtaamistyössä.

Aikataulu
Kurssi järjestetään Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä molempina päivinä klo 9.30-16. Lounas sisältyy hintaan.

Sisältö

Sisältö
- tunneälystä: määritelmää, tunneälytaidot (Isokorpi, Salovey)
- lyhyt johdanto NLP:hen alustusta, harjoituksia
- tunteiden hallinta ja säätely
- tunteiden tiedostaminen
- moniulotteinen ajattelu
- tunteiden helpottaminen
- tunteiden ymmärtäminen

Työtavat

- alustuksia
- toiminnallisia harjoituksia, yksin, pareittain, ryhmässä
- keskustelua
- päiviin sisältyy ohjattu rentoutustuokio

Lisätietoja

Kouluttaja NLP Trainer, NLP Master Coach Janne Turunen, puh. 050-546 9630 tai jannetu@kase.fi
Käytännön järjestelyt: puh. 040 8085 035/koulutussihteeri tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Keski-Pohjanmaan kansanopistosta löytyy ihanteellinen oppimisympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, ja jossa kaikki oppivat toisiltaan. Siellä opitaan arvostamaan, ymmärtämään ja suvaitsemaan myös erilaisuutta. Osalle opiskelu on tietynlainen pysähtymisen paikka, kun taas toiset ovat kehittämässä osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Lue lisää

Nivalalainen Henna Parttimaa opiskelee nyt toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Ala valikoitui yläkoulun yhteishaussa hieman sattumalta.

Lue lisää

Valtteri Konttila valmistui nuoriso- ja vapaa-ajanohjaakaksi, ja työskentelee tällä hetkellä erityisryhmien ohjaajana. 

Lue lisää

Kun 17-vuotias Kannuksesta kotoisin oleva Rianne Särkioja aloitti opintonsa Kpedun Kälviän toimipaikassa, muutti hän samalla ensi kertaa omilleen. Hän kertoo, että ensimmäiset päivät asuntolassa olivat jännittäviä.

Lue lisää

Toholammen kunnan varhaiskasvatus on ottanut oppisopimuksen käyttöön vastatakseen henkilöstön rekrytoinnin haasteisiin.

Lue lisää

Kasvatus- ja ohjausalaa opiskelevalle 19-vuotiaalle Venla Haaponiemelle on kertynyt jo roimasti kokemusta lasten hoitamisesta. Venlan perhe on toiminut kymmenisen vuotta tukiperheenä, joten hän on jo pienestä pitäen päässyt leikittämään niin pieniä kuin hieman isompiakin lapsia. Niinpä alavalinta ei ollut yhdeksännen luokan jälkeen vaikea.

Lue lisää

Sievistä kotoisin oleva Lina Honkaperä on ehtinyt tehdä ja opiskella jo monenlaista, vaikka ikävuosia on täynnä vasta 22. Peruskoulun perään suoritetun lukion jälkeen hän suuntasi Kaustiselle opiskelemaan hierontaa ja jäsenkorjausta. Se ei kuitenkaan tuntunut omalta alalta, joten tie vei opintopolulla vielä eteenpäin.

Lue lisää