Tavoite
Hankit ala carte -kokin tehtäviin tarvittavan osaamisen ja voit työllistyä sen jälkeen à la carte -ruokaravintolaan ruoanvalmistuksen työtehtäviin. Suoritat ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta tutkinnonosan Á la carte -ruoanvalmistus 30 osp.
Kohderyhmä
Edellytyksenä koulutukseen ovat perustiedot ja taidot ammattikeittiön ruoanvalmistuksen tehtävistä opiskelun tai työkokemuksen kautta. Koulutukseen voivat osallistua henkilöt, jotka haluavat työskennellä á la carteruokia valmistavassa ruokaravintolassa, ja heille sopii ilta ja viikonloppu painotteinen työ. Sopii myös henkilöille, jotka jo työskentelevät á la carte -ravintolassa ja haluavat hankkia lisää osaamista.
Sisältö
Opit esivalmistamaan (misaus), valmistamaan ja laittamaan esille ruokalistan mukaisia à la carte -annoksia, kansallisia sekä kansainvälisiä á la carte alku-, pää- ja jälkiruokia lautas- sekä vatiannoksia. Hallitset annoskortin ja gastronomian periaatteet. Hankit osaamista á la carte -ravintolan eri sesonkien raaka-aineista, työtehtävien suunnittelusta ja aikatauluttamisesta.
Opiskelu toteutetaan monimuotokoulutuksena ja opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Lähiopetuspäivät toteutuvat opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja ja osaamisen hankkimista ruokaravintolassa, joko koulutussopimuksella (ei työsuhdetta) tai oppisopimuksella (työsuhteessa). Osaamisen hankkiminen suunnitellaan yhdessä kanssasi.
Aikaisemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opintojen osaamisen hankkimiseen ja koulutuksen kestoon.
Tutkinnon osan peruste: https://bit.ly/3u6jNDj
Opinnot alkavat 19.09.2022 klo 10.00 tai henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Leena Roukala p. 040-808 5069
Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Lisätietoja oppisopimuksesta:
Sanna Siirilä-Hyyppä, p. 044 725 0729
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi. Hakijapalvelut, 040 8085010 hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Hakuaika 1.5. - 13.9.2022