Hae ammatilliseen koulutukseen!

Jatkuva haku on käynnissä

  1. Etusivu
  2. Hakeutuminen koulutukseen
  3. Yhteishaku ja jatkuva haku

Jatkuva haku on käynnissä

Ammatillisen tutkinnon, lukion tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakeutuvat ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen. Myös ilman tutkintoa olevat voivat hakea jatkuvassa haussa.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin haetaan jatkuvassa haussa.

Peruskoulun päättävät hakevat keväällä syksyllä alkaviin perustutkintokoulutuksiin ensisijaisesti yhteishaussa. Mikäli tutkinto ei ole mukana yhteishaussa, perusopetuksen päättävä voi hakea ja tulla valituksi jatkuvan haun kautta (esim. luonto- ja ympäristöalan perustutkinto).

Jos tutkinto on mukana yhteishaussa, peruskoulun päättävien jatkuvan haun hakemuksia käsitellään vasta yhteishaun valintatietojen tultua kesäkuussa. Tulosten tultua, yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet hakevat vapaita paikkoja jatkuvan haun kautta.

Tutustu koulutustarjontaamme täällä

Sekä yhteishaun että jatkuvan haun kautta valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS -> ks. s. 7 Hakijan opas). Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opetuksen sisältöön, toteutukseen ja kestoon.

Opiskelijoiden opintopolut suunnitellaan yksilöllisiksi ja joustaviksi. Oppiminen ei ole enää sidottu aikaan, paikkaan tai opetusryhmään. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa, työn tekemistä työpaikoilla sekä itsenäistä verkko-opiskelua.

Tutustu alakohtaisiin kielitaitovaatimuksiin ja lue muista valintaperusteista ja vaatimuksista.

Haku 2021-2022 Kansanopistolinjoille

Kansanopistolinjat ovat lukuvuoden mittaisia, mutta opiskelu on mahdollista myös lyhyemmissä jaksoissa.

Opiskelu on yhteisöllistä ja toteutuu opiskelijan omista lähtökohdista. Kansanopistossa voit myös asua opiskelija-asuntolassa. Alla lyhyet kuvaukset lukuvuoden 2021-22 kansanopistolinjojen sisällöistä. Kysy rohkeasti lisää!

Virtaset

Seppäset

Taidevirtaset 2021-2022

Kälviä Arts -taidelinjat 2021-2022

Aikuisten maahanmuuttajien valmentava koulutus, jatkokoulutus

Aikuisten maahanmuuttajien valmentava koulutus 2, jatkokoulutus, alle 6kk

Opistovuosi oppivelvollisille

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku 22.2.-22.3.2022

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa voit hakea nyt yhtä aikaa ammatilliseen perustutkintokoulutukseen, lukiokoulutukseen, TUVA-koulutukseen, Kansanopiston oppivelvollisille suunnatuille linjoille ja Luovin vaativan erityisen tuen koulutuksiin.

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin alkaa 22.2. ja päättyy 22.3.2022 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Vuoden 2022 yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.6.2022. Tieto valinnasta toimitetaan hakijalle sähköisesti. Kpedun sivuilla julkaistaan niiden valintatieto, jotka antavat hakemuksessaan siihen luvan.

Yhteishaun 2022 Demo -versio avataan opintopolussa 10.11. 2021 jälkeen. Linkki Demoon löytyy sen auettua kaikista Kpedun yhteishaun hakukohteinen esittelyistä.

Soveltuvuuskokeet järjestettäneen aikaisenpien vuosien tapaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, turvallisuusalan perustutkintoon, kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon sekä maatalousalan perustutkintoon, eläintenhoidon osaamisalaan. Tiedot tarkentuvat syksyn aikana.

Kutsumme kielikokeeseen ne harkintaan perustuvan haun hakijat, joilla:

  • Ei ole perusopetuksen päättötodistusta Suomesta
  • Äidinkieli on muu kuin suomi
  • Kielitaitoa ei voida muuten todeta

Kielikoe järjestetään yhteishaussa hakeneille huhtikuussa.

Tutustu koulutusaloihin ja Kpedun tiloihin yhdessä Herbalistin ja Jennyn kanssa.

TUVA

TUVA-koulutus eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus korvaa syksyllä 2022 VALMA- (ammatilliseen koulutukseen valmentavakoulutus) ja LUVA -koulutukset (lukiokoulutukseen valmistava koulutus) sekä Kymppiluokan.

TUVA-koulutukseen haetaan samassa haussa ammatillisten tutkintojen ja lukiokoulutuksen kanssa 22.2.-22.3.2022. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun hakuajan päätyttyä.

Kutsumme kielikokeeseen hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, eikä kielitaitoa voida muuten todeta. Kielikoe järjestetään toukokuussa.

Haun tulokset ovat julkisia 16.6.2022. Tieto valinnasta toimitetaan hakijalle sähköisesti.

VALMA koulutus jatkuu vielä 31.5.2022 saakka. Koulutukseen voi hakeutua joustavasti pitkin vuotta jatkuvan haun kautta. Hakemuksen pääset tekemään tästä

Opinto-ohjaajalle: 

Tulevaisuuden osaajaksi -PowerPoint-esitys: Yhteishaku 2022

Kpedu tiedonsiirtolomake 2022 ja ohje sen täyttämiseen. 

 

Hakijapalvelut

p. 040 808 5010  (ma-pe 9-15)
sähköposti: hakijapalvelut@kpedu.fi
Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola