Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Kansainvälisyydestä vauhtia rekrytointiin

1.6.2023 klo 08:40

Kpedun ja Baronan yhteisesti järjestämässä Kansainvälisyydestä vauhtia rekrytointiin -tilaisuudessa kerrottiin millaisia ratkaisuja Kpedu ja henkilöstöpalveluyritys Barona tarjoavat ja millaisia kokemuksia Baronalla, Škoda Transtechilla ja Häggblomilla on kansainvälisistä rekrytoinneista. Myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston uusi rehtori Nina Ollila kertoi kokemuksistaan aiemmassa työssään liittyen hoitoalan kansainväliseen rekrytointiin ja koulutukseen.

Baronan kansainvälisen henkilöstön johtaja Elina Koskela totesi, että tällä hetkellä kansainvälisissä rekrytoinneissa on alettu puhua yhä enemmän suorittavan tason työntekijöistä, joilla on ammatillinen koulutus. Baronalla on pitkä kokemus useista kansainvälisistä rekrytointiprojekteista esimerkiksi Uudessakaupungissa.

Tilaisuudessa nousi esiin se, kuinka tärkeää on saada kansainväliset osaajat myös viihtymään ja juurtumaan uuteen paikkaan, jotteivat suuremmat kaupungit tai toiset maat houkuttele heitä lähtemään. Juurtumista edistettäisiin koko perheen muutolla, eli löytämällä puolisollekin työpaikka, lapsille koulut ja hoitopaikat. Suomalaisiin tutustuminen ja keskipohjalainen luonne puhututti myös. Marianne Leimio-Seppä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu Welcome Office Kokkolasta ehdotti tutustumiseen saunomista ja menemään rohkeasti juttelemaan.

Tilaisuuden yleisön joukossa ollut Keniasta Kokkolaan aikoinaan opiskelemaan tullut Faisa Egge kommentoi vitsaillen, että hän miettii joka päivä, miksi ei muuta pois täältä. Faisa on hoiva-alan yrittäjä ja on opiskellut sairaanhoitajaksi Centrialla. Jokin on saanut hänet jäämään Kokkolaan, hän itse ei tiedä mikä, mutta hän on monessa mukana. Ehkä juuri se mukana oleminen, niin politiikassa kuin työelämässä onkin se juttu.

Työturvallisuus nostettiin esiin useissa esityksissä. Hoitoalalla puhututti potilasturvallisuus ja oikeus saada palvelua omalla äidinkielellä. Teollisilla aloilla nostettiin esiin myös suomen- ja ruotsinkielisten englanninkielentaito, jota pitäisi myös kehittää työkaverien kansainvälistyessä. Marianne Leimio-Seppä kertoi, että Kokkotyösäätiöllä työskennellessään vieraskielisille oli tehty videoita, valokuvattu työprosesseja ja tehty materiaaleja selkokielellä.

Häggblomin toimitusjohtaja Jukka Karhula toi esille kommunikaation tärkeyttä ja esihenkilöiden osaamista. Häggblomilla on jo pitkät perinteet kansainvälisistä osaajista, työntekijöitä on useista eri kansalaisuuksista. – Kommunikaatio on avain turvalliseen työskentelyyn, hyvään yhteishenkeen, laatuun ja tyytyväisiin työntekijöihin.

Nina Ollila kannustaa yrityksiä ottamaan yhteyttä Kpedun työelämäpalveluihin, mikäli alueelta ei löydy osaavaa työvoimaa ja kansainvälinen rekrytointi kiinnostaa. – Ammatillista koulutusta voidaan toteuttaa tilauskoulutuksena. Siihen tarvitaan rekrytoiva yritys, opiskelijoiden lähtömaan kouluttaja tai välittäjätaho, kuten esimerkiksi Barona kumppaniksi. Opetushallitukselta täytyy hakea myös lupa koulutusvientiin.

Kun kilpailu osaajista ja tekijöistä kovenee, on kansainvälisessä rekrytoinnissa mahdollisuuksia. Tilaisuuden juontaneet Kpedun asiakkuusjohtaja Anu Haapasalo ja Baronan Ari Lähteenmäki totesivat tilaisuuden loppuyhteenvedossa, että ne yritykset ja alueet, jotka lähtevät liikkeelle ajoissa ja tekevät yhteistyötä, ovat varmasti etulyöntiasemassa. Keskipohjanmaalle muuttanut työvoima saadaan myös pysymään täällä, jos he myös viihtyvät, siksi alueen pitovoimaan tulee panostaa.

Lisätiedot: Kpedun asiakkuusjohtaja Anu Haapasalo, p. 040 3596 240, anu.haapasalo@kpedu.fi

 

Ajankohtaista

Kansainvälisyydestä vauhtia rekrytointiin

1.6.2023 klo 08:40

Kpedun ja Baronan yhteisesti järjestämässä Kansainvälisyydestä vauhtia rekrytointiin -tilaisuudessa kerrottiin millaisia ratkaisuja Kpedu ja henkilöstöpalveluyritys Barona tarjoavat ja millaisia kokemuksia Baronalla, Škoda Transtechilla ja Häggblomilla on kansainvälisistä rekrytoinneista. Myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston uusi rehtori Nina Ollila kertoi kokemuksistaan aiemmassa työssään liittyen hoitoalan kansainväliseen rekrytointiin ja koulutukseen.

Baronan kansainvälisen henkilöstön johtaja Elina Koskela totesi, että tällä hetkellä kansainvälisissä rekrytoinneissa on alettu puhua yhä enemmän suorittavan tason työntekijöistä, joilla on ammatillinen koulutus. Baronalla on pitkä kokemus useista kansainvälisistä rekrytointiprojekteista esimerkiksi Uudessakaupungissa.

Tilaisuudessa nousi esiin se, kuinka tärkeää on saada kansainväliset osaajat myös viihtymään ja juurtumaan uuteen paikkaan, jotteivat suuremmat kaupungit tai toiset maat houkuttele heitä lähtemään. Juurtumista edistettäisiin koko perheen muutolla, eli löytämällä puolisollekin työpaikka, lapsille koulut ja hoitopaikat. Suomalaisiin tutustuminen ja keskipohjalainen luonne puhututti myös. Marianne Leimio-Seppä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu Welcome Office Kokkolasta ehdotti tutustumiseen saunomista ja menemään rohkeasti juttelemaan.

Tilaisuuden yleisön joukossa ollut Keniasta Kokkolaan aikoinaan opiskelemaan tullut Faisa Egge kommentoi vitsaillen, että hän miettii joka päivä, miksi ei muuta pois täältä. Faisa on hoiva-alan yrittäjä ja on opiskellut sairaanhoitajaksi Centrialla. Jokin on saanut hänet jäämään Kokkolaan, hän itse ei tiedä mikä, mutta hän on monessa mukana. Ehkä juuri se mukana oleminen, niin politiikassa kuin työelämässä onkin se juttu.

Työturvallisuus nostettiin esiin useissa esityksissä. Hoitoalalla puhututti potilasturvallisuus ja oikeus saada palvelua omalla äidinkielellä. Teollisilla aloilla nostettiin esiin myös suomen- ja ruotsinkielisten englanninkielentaito, jota pitäisi myös kehittää työkaverien kansainvälistyessä. Marianne Leimio-Seppä kertoi, että Kokkotyösäätiöllä työskennellessään vieraskielisille oli tehty videoita, valokuvattu työprosesseja ja tehty materiaaleja selkokielellä.

Häggblomin toimitusjohtaja Jukka Karhula toi esille kommunikaation tärkeyttä ja esihenkilöiden osaamista. Häggblomilla on jo pitkät perinteet kansainvälisistä osaajista, työntekijöitä on useista eri kansalaisuuksista. – Kommunikaatio on avain turvalliseen työskentelyyn, hyvään yhteishenkeen, laatuun ja tyytyväisiin työntekijöihin.

Nina Ollila kannustaa yrityksiä ottamaan yhteyttä Kpedun työelämäpalveluihin, mikäli alueelta ei löydy osaavaa työvoimaa ja kansainvälinen rekrytointi kiinnostaa. – Ammatillista koulutusta voidaan toteuttaa tilauskoulutuksena. Siihen tarvitaan rekrytoiva yritys, opiskelijoiden lähtömaan kouluttaja tai välittäjätaho, kuten esimerkiksi Barona kumppaniksi. Opetushallitukselta täytyy hakea myös lupa koulutusvientiin.

Kun kilpailu osaajista ja tekijöistä kovenee, on kansainvälisessä rekrytoinnissa mahdollisuuksia. Tilaisuuden juontaneet Kpedun asiakkuusjohtaja Anu Haapasalo ja Baronan Ari Lähteenmäki totesivat tilaisuuden loppuyhteenvedossa, että ne yritykset ja alueet, jotka lähtevät liikkeelle ajoissa ja tekevät yhteistyötä, ovat varmasti etulyöntiasemassa. Keskipohjanmaalle muuttanut työvoima saadaan myös pysymään täällä, jos he myös viihtyvät, siksi alueen pitovoimaan tulee panostaa.

Lisätiedot: Kpedun asiakkuusjohtaja Anu Haapasalo, p. 040 3596 240, anu.haapasalo@kpedu.fi