Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Osaamisesta kilpailukykyä ja muutosten hallintaa

14.9.2022 klo 11:09
Metalli Järvelä juhlii tänä vuonna yrityksen 35-vuotista taivalta. Alueellisestikin merkittävässä metalliteollisuuden yrityksessä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut isoja muutoksia – on tehty tilalaajennusta, mittavia laiteinvestointeja mutta myös liiketoiminnallisen vetovastuun siirtämistä yhä enemmän yrityksen perustajalta Rauno Järvelältä seuraavan sukupolven Visalle ja Iirolle. Yritys elää vahvasti ajassa mukana.
 
Henkilöstövoimavarat ja työntekijöiden osaaminen tulevat olemaan tulevaisuudessa yhä merkittävämmin yritysten kilpailukyvyn ja menestyksen keskeinen tekijä. Metalli Järvelä työllistää tällä hetkellä reilut 30 työntekijää, kasvun myötä myös henkilöstöhallinnon ja henkilöstöjohtamisen, osaamisen johtamisen, merkitys kasvaa tärkeäksi osaksi yrityksen strategista johtamista. 
 
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston 3K-hankkeen kannustamana ja aktivoimana Metalli Järvelä koulii parhaillaan työntekijäänsä Janika Ravaldia vastaamaan yrityksen henkilöstöhallinnosta. Ravald suorittaa tällä hetkellä Kpedussa liiketoiminnan erikoisammattitutkintoa, jossa osaamisalana on henkilöstöhallinto. 

– Olemme muun muassa tarjonneet uudelle henkilöstöhallinnosta vastaavalle Janikalle HR-sparrausta uusien työtehtävien käynnistyessä ja tukeneet hankkeen kautta HR-opintoja, 3K-hankkeen asiakkuusvastaava Kirsi Palomäki ja projektipäällikkö Iiris Niemonen kertovat.

Kimmokkeena koulutukseen osallistumiselle oli myös laajempi osaamisen kehittämisyhteistyö, jota 3K-hanke ja yritys tekevät. Tästä esimerkkinä koko työyhteisön kehittämisiltapäivä, jolla haettiin yhteisiä eväitä niin tuottavuuteen kuin työhyvinvointiinkin. Osaamisen tilaa ja kehittämistarpeita on myös yhdessä tunnistettu ja osaan tarpeita on jo reagoitu. Tavoitteena on jatkaa suunnitelmallista ja ennakoivaa osaamisen kehittämisyhteistyötä jatkossakin Kpedun ja sen asiantuntijaverkostojen kanssa. 

Palomäki ja Niemonen toteavat, että hyvä henkilöstöjohtaminen edesauttaa nykyisen henkilöstön vahvaa sitoutumista ja sen lisäksi uuden työvoiman saamista myös jatkossa.  

– Hyvällä henkilöstöjohtamisella edistetään myös henkilöstön hyvinvointia, työntekijäkokemusta ja työnantajamielikuvaa. On hienoa, että tällainen kasvuyritys ymmärtää hyvän henkilöstötyön ja -johtamisen merkityksen ja haluaa myös panostaa siihen ja yhdessä kehittämiseen. 
 

3K-hankkeen projektipäällikkö Iiris Niemonen, iiris.niemonen@kpedu.fi, p. 044 725 0801
3K-hankkeen asiakkuusvastaava Kirsi Palomäki, kirsi.palomaki@kpedu.fi, p. 040 807 3553

Ajankohtaista

Osaamisesta kilpailukykyä ja muutosten hallintaa

14.9.2022 klo 11:09
Metalli Järvelä juhlii tänä vuonna yrityksen 35-vuotista taivalta. Alueellisestikin merkittävässä metalliteollisuuden yrityksessä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut isoja muutoksia – on tehty tilalaajennusta, mittavia laiteinvestointeja mutta myös liiketoiminnallisen vetovastuun siirtämistä yhä enemmän yrityksen perustajalta Rauno Järvelältä seuraavan sukupolven Visalle ja Iirolle. Yritys elää vahvasti ajassa mukana.
 
Henkilöstövoimavarat ja työntekijöiden osaaminen tulevat olemaan tulevaisuudessa yhä merkittävämmin yritysten kilpailukyvyn ja menestyksen keskeinen tekijä. Metalli Järvelä työllistää tällä hetkellä reilut 30 työntekijää, kasvun myötä myös henkilöstöhallinnon ja henkilöstöjohtamisen, osaamisen johtamisen, merkitys kasvaa tärkeäksi osaksi yrityksen strategista johtamista. 
 
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston 3K-hankkeen kannustamana ja aktivoimana Metalli Järvelä koulii parhaillaan työntekijäänsä Janika Ravaldia vastaamaan yrityksen henkilöstöhallinnosta. Ravald suorittaa tällä hetkellä Kpedussa liiketoiminnan erikoisammattitutkintoa, jossa osaamisalana on henkilöstöhallinto. 

– Olemme muun muassa tarjonneet uudelle henkilöstöhallinnosta vastaavalle Janikalle HR-sparrausta uusien työtehtävien käynnistyessä ja tukeneet hankkeen kautta HR-opintoja, 3K-hankkeen asiakkuusvastaava Kirsi Palomäki ja projektipäällikkö Iiris Niemonen kertovat.

Kimmokkeena koulutukseen osallistumiselle oli myös laajempi osaamisen kehittämisyhteistyö, jota 3K-hanke ja yritys tekevät. Tästä esimerkkinä koko työyhteisön kehittämisiltapäivä, jolla haettiin yhteisiä eväitä niin tuottavuuteen kuin työhyvinvointiinkin. Osaamisen tilaa ja kehittämistarpeita on myös yhdessä tunnistettu ja osaan tarpeita on jo reagoitu. Tavoitteena on jatkaa suunnitelmallista ja ennakoivaa osaamisen kehittämisyhteistyötä jatkossakin Kpedun ja sen asiantuntijaverkostojen kanssa. 

Palomäki ja Niemonen toteavat, että hyvä henkilöstöjohtaminen edesauttaa nykyisen henkilöstön vahvaa sitoutumista ja sen lisäksi uuden työvoiman saamista myös jatkossa.  

– Hyvällä henkilöstöjohtamisella edistetään myös henkilöstön hyvinvointia, työntekijäkokemusta ja työnantajamielikuvaa. On hienoa, että tällainen kasvuyritys ymmärtää hyvän henkilöstötyön ja -johtamisen merkityksen ja haluaa myös panostaa siihen ja yhdessä kehittämiseen. 
 

3K-hankkeen projektipäällikkö Iiris Niemonen, iiris.niemonen@kpedu.fi, p. 044 725 0801
3K-hankkeen asiakkuusvastaava Kirsi Palomäki, kirsi.palomaki@kpedu.fi, p. 040 807 3553