Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

Tuoreella oppisopimuspäälliköllä Johanna Herralalla on työnantajille hyviä uutisia

8.9.2022 klo 15:58
Kpedun pitkäaikainen työntekijä Johanna Herrala on valittu Kpedun uudeksi oppisopimuspäälliköksi. Herrala siirtyi pestiin Pienyritykset nousuun! ja Kpedu Rekry -hankkeiden projektipäällikön paikalta kesäkuun alussa ja on nyt täydessä vauhdissa viemässä oppisopimusten määrää ennätyslukemiin.

Kpedun pitkäaikainen työntekijä Johanna Herrala on valittu Kpedun uudeksi oppisopimuspäälliköksi. Herrala siirtyi pestiin Pienyritykset nousuun!  ja Kpedu Rekry -hankkeiden projektipäällikön paikalta kesäkuun alussa ja on nyt täydessä vauhdissa viemässä oppisopimusten määrää ennätyslukemiin.

– Olemme talon sisällä ja myös ulospäin tehneet pitkäaikaista tiedotustyötä, ja nyt se työ on alkanut kantaa hedelmää. Vuonna 2020 oppisopimusten määrä oli vuodessa 506, vuonna 2021 vastaava luku oli jo 753 ja nyt olemme menossa ennätyslukemiin, Herrala kertoo.

Herrala toteaa oppisopimuksen olevan tärkeä koulutusmuoto ja hyvä vaihtoehto esimerkiksi ammatinvaihtajille.

– Työelämä muuttuu jatkuvasti ja työnantajat käyttävät oppisopimusta usein työntekijöidensä osaamisen monipuolistamiseen. Oppisopimus on yritykselle hyvä vaihtoehto myös uuden työvoiman rekrytoimiseen, Herrala toteaa.

Tuore oppisopimuspäällikkö saa iloiten tuoda heti alkumetreillä yrityksille hienoja uutisia, sillä alle 20-vuotiaiden ilman toisen asteen tutkintoa olevien ammatillista perustutkintoa suorittavien nuorten oppisopimuksiin on saatavilla korotettua koulutuskorvausta.

– Kyseessä on harkinnanvarainen koulutuskorvaus, johon nyt on saatu valtiolta kehittämisavustuksena määräaikaista lisäresurssia. Koulutuskorvausta myönnetään niissä tilanteissa, joissa työnantajalle arvioidaan aiheutuvan kustannuksia oppisopimuskoulutuksesta, ja sen suuruus on perinteisesti vaihdellut 50–150 euroa kuukaudessa per ohjattava. 

– Nyt saadun lisäresurssin ansiosta pystymme tuplaamaan aiemmin myönnetyn koulutuskorvauksen määrän kaikkien alle 20-vuotiaiden ja vailla toisen asteen tutkintoa olevien oppisopimusopiskelijoiden kohdalla. Oletuksena on, että tämä asia otetaan yrityksissä ilolla vastaan. Ilolla sitä ainakin tarjoamme, Herrala toteaa hymyillen.

Oppisopimuspäälliköksi uusien haasteiden perässä hakeutunut Herrala tietää, että työt eivät lopu jatkossakaan. Hänen tehtävänään on varmistaa, että oppisopimuskoulutus toteutuu lakien ja asetusten mukaisesti.

– Meillä on hyvä tiimi, joka suunnittelee oppisopimukset. Minun tehtävänäni on vetää tiimiä ja ylläpitää osaamista. Jokainen oppisopimus on omanlaisensa, ja niissä on yllättävän paljon huomioitavia asioita. Tarkkana saa olla, että kaikki menee kuten pitää.

– Koen tärkeäksi sen, että saamme olla kehittämässä alueen yritysten henkilöstön osaamista sekä yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä. Sitä työtä teemme ilolla, Herrala toteaa.

 

Kuva: Caroline Monje Morales

Ajankohtaista

Tuoreella oppisopimuspäälliköllä Johanna Herralalla on työnantajille hyviä uutisia

8.9.2022 klo 15:58
Kpedun pitkäaikainen työntekijä Johanna Herrala on valittu Kpedun uudeksi oppisopimuspäälliköksi. Herrala siirtyi pestiin Pienyritykset nousuun! ja Kpedu Rekry -hankkeiden projektipäällikön paikalta kesäkuun alussa ja on nyt täydessä vauhdissa viemässä oppisopimusten määrää ennätyslukemiin.

Kpedun pitkäaikainen työntekijä Johanna Herrala on valittu Kpedun uudeksi oppisopimuspäälliköksi. Herrala siirtyi pestiin Pienyritykset nousuun!  ja Kpedu Rekry -hankkeiden projektipäällikön paikalta kesäkuun alussa ja on nyt täydessä vauhdissa viemässä oppisopimusten määrää ennätyslukemiin.

– Olemme talon sisällä ja myös ulospäin tehneet pitkäaikaista tiedotustyötä, ja nyt se työ on alkanut kantaa hedelmää. Vuonna 2020 oppisopimusten määrä oli vuodessa 506, vuonna 2021 vastaava luku oli jo 753 ja nyt olemme menossa ennätyslukemiin, Herrala kertoo.

Herrala toteaa oppisopimuksen olevan tärkeä koulutusmuoto ja hyvä vaihtoehto esimerkiksi ammatinvaihtajille.

– Työelämä muuttuu jatkuvasti ja työnantajat käyttävät oppisopimusta usein työntekijöidensä osaamisen monipuolistamiseen. Oppisopimus on yritykselle hyvä vaihtoehto myös uuden työvoiman rekrytoimiseen, Herrala toteaa.

Tuore oppisopimuspäällikkö saa iloiten tuoda heti alkumetreillä yrityksille hienoja uutisia, sillä alle 20-vuotiaiden ilman toisen asteen tutkintoa olevien ammatillista perustutkintoa suorittavien nuorten oppisopimuksiin on saatavilla korotettua koulutuskorvausta.

– Kyseessä on harkinnanvarainen koulutuskorvaus, johon nyt on saatu valtiolta kehittämisavustuksena määräaikaista lisäresurssia. Koulutuskorvausta myönnetään niissä tilanteissa, joissa työnantajalle arvioidaan aiheutuvan kustannuksia oppisopimuskoulutuksesta, ja sen suuruus on perinteisesti vaihdellut 50–150 euroa kuukaudessa per ohjattava. 

– Nyt saadun lisäresurssin ansiosta pystymme tuplaamaan aiemmin myönnetyn koulutuskorvauksen määrän kaikkien alle 20-vuotiaiden ja vailla toisen asteen tutkintoa olevien oppisopimusopiskelijoiden kohdalla. Oletuksena on, että tämä asia otetaan yrityksissä ilolla vastaan. Ilolla sitä ainakin tarjoamme, Herrala toteaa hymyillen.

Oppisopimuspäälliköksi uusien haasteiden perässä hakeutunut Herrala tietää, että työt eivät lopu jatkossakaan. Hänen tehtävänään on varmistaa, että oppisopimuskoulutus toteutuu lakien ja asetusten mukaisesti.

– Meillä on hyvä tiimi, joka suunnittelee oppisopimukset. Minun tehtävänäni on vetää tiimiä ja ylläpitää osaamista. Jokainen oppisopimus on omanlaisensa, ja niissä on yllättävän paljon huomioitavia asioita. Tarkkana saa olla, että kaikki menee kuten pitää.

– Koen tärkeäksi sen, että saamme olla kehittämässä alueen yritysten henkilöstön osaamista sekä yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä. Sitä työtä teemme ilolla, Herrala toteaa.

 

Kuva: Caroline Monje Morales