Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

Kpedun Valtteri Verronen valmentautuu Kiinan Shanghaissa lokakuussa järjestettäviin ammattitaidon MM-kisoihin

2.5.2022 klo 08:52

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Valtteri Verronen valmentautuu parhaillaan ammattitaidon MM-kisoihin. WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailu käydään Kiinassa 12.10.2022–17.10.2022. Verrosen kilpailulajina on Web Technologies eli verkkosivujen tuottaminen. 

Karsintakilpailun kautta maajoukkueeseen 

Verronen raivasi viime syksynä kisatun karsintakilpailun kautta tiensä Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen, johon kuuluu yhteensä 29 kilpailijaa ja 28 eksperttiä. 

Elokuussa Kalajoella järjestetyssä verkkosivujen tuottaminen -lajin Taitaja2021-finaalissa Verronen voitti hopeaa. Verronen olisi päässyt myös tietojenkäsittelylajin Taitaja2021-finaaliin, mutta valitsi finaalilajikseen verkkosivujen tuottamisen. 

Verrosen opettaja-valmentajana toimi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tieto- ja viestintätekniikan lehtori Anders Wikberg

– Ammatillisessa ohjelmoinnin osaamisessa Valtteri on mennyt jo oman osaamisen ylitse, joten minulla ei ole siinä sektorilla enää niin paljon annettavaa hänelle. Tsemppaamassa ja henkisenä tukena toimin toki mielelläni, Wikberg toteaa. 

Verronen valmistui Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2021.   

Margit Tennosaar vastaa Verrosen lajikohtaisesta valmennuksesta   

Verrosen lajikohtaisesta valmennuksesta vastaa Suomen maajoukkueen verkkosivujen tuottaminen -lajin ekspertti Margit Tennosaar Business College Helsingistä, jossa Tennosaar työskentelee tieto- ja viestintätekniikan opettajana (Software Development Teacher).

 

Kuvassa Kpedun entinen opiskelija Valtteri Verronen ja hänen World Skills -valmentajansa Margit Tennosaar työskentelevät tietokoneen edessä. Margit Tennosaar ja Valtteri Verronen harjoittelevat ahkerasti WorldSkills -kilpailua varten. Kuva: Ida Taittonen/Business College, Helsinki. 

Valtterin MM-valmennus käynnistyi heti karsintakilpailujen jälkeen. Viikoittaisten valmennussessioiden lisäksi Valtteri osallistui muun muassa tammikuussa kansainväliseen kisaan.

– Kyseessä oli etänä järjestetty valmennuskisa, johon osallistui yhteensä 11 maan kilpailijat. Minä sekä Latvian ja Itävällan ekspertit järjestimme ko. kisan. Päätavoitteena oli antaa mukana olleille WS2022-kilpalijoille mahdollisuus tavata toisiaan ja testata taitojaan, Tennosaar kertoo.

Verronen teki datanomiopintojensa viimeisen harjoittelun Helsingissä toimivalla Mediapool Finlandilla, ja jäi sinne osa-aikaiseksi työntekijäksi. Lokakuusta 2021 lähtien hän on työskennellyt Mediapoolilla kokoaikaisesti. Työnkuva sopii mainiosti Verrosen MM-kisavalmentautumiseen, sillä käytössä on samoja ohjelmistoja ja tekniikoita kuin WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailussa. Ekspertti Tennosaar on kiitollinen siitä, että Mediapool Finland tukee Verrosen MM-kisoihin valmentautumista.

Syksyllä Verrosen tavoitteena on aloittaa AMK-opintoja Helsingissä.

Kahden ensimmäisen yhteisen maajoukkueleirin olennaisin anti 

Maajoukkueen valmennus käynnistyi heti karsintakilpailujen jälkeen. Sen jälkeen, kun Skills Finland ry:n hallitus oli 17.3. tehnyt lopullisen päätöksen siitä, että Suomen maajoukkue osallistuu WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailuun, alkoi Suomen maajoukkueen leiritys. Ensimmäinen yhteinen maajoukkueleiri järjestettiin 30.3. etänä, ja toinen 26.4. Helsingissä kasvokkain. Valtterin mielestä maajoukkueen tapaamiset ovat hyvä tapa tutustua muuhun Suomen maajoukkueen kilpailijoihin ja saada lisätietoa siitä, missä he ovat valmennuksellisesti menossa ja mikä maajoukkuetoiminnassa on olennaista.

– Leirit tukevat myös yhtenäistä "meidän" maajoukkue -fiilistä, Valtteri jatkaa.

Seuraava maajoukkueleiri Porin Taitaja2022-finaalitapahtumassa 

Seuraava järjestyksessään kolmas yhteinen maajoukkueleiri ajoittuu toukokuun puoliväliin ja Porin Taitaja2022-finaalitapahtumaan, jossa Verronen ja muut maajoukkueen kilpailijat osallistuvat omien lajiensa ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailujen finaaleihin. Verronenkin pääsee sen ansiosta hankkimaan arvokasta kisakokemusta, mikä palvelee tärkeältä osaltaan valmentautumista tulevaan WorldSkills-kilpailuun.  

Porin Taitaja2022-finaalitapahtuman jälkeen yhteisiä maajoukkueleirejä järjestetään vielä neljä sekä etänä että kasvotusten. Maajoukkueleireillä Verronen ja muu joukkue saavat myös tärkeää tietoa kilpailuun osallistumisesta. Lisäksi on mahdollista valmentautua myös tiiminä. Maajoukkueleireillä käydään läpi erityisesti henkiseen valmennukseen liittyviä asioita. 

Maajoukkueleirien lisäksi Verrosella ja Tennosaarella on viikoittaiset valmennussessiot, joissa keskitytään Valtterin ammattiosaamisen jatkuvaan edistämiseen ja kehittämiseen.

– Valmennussessioiden tehtävät perustuvat aiempien MM-kisojen tehtäviin. Tavoitteena on harjoitella mahdollisimman paljon kaikkia erilaisia ratkaisuja. Yksi keskeisimmistä haasteista on se, että tulevissa MM-kisoissa ei ole käytettävässä nettiyhteyttä, joten Valtterin on ratkaistava kaikki tehtävät pelkästään oman osaamisen ja kokemuksen perusteella. Ohjelmistokehittäjän paras apulainen on tavallisesti internet, joten edellä mainittu haaste MM-kilpailussa on siis todellinen, Tennosaar jatkaa.

Päävalmentaja Margit Tennosaaren ohella Valtteri Verrosen valmentamiseen osallistuu myös Heikki Miinalainen.

– Miinalaisen kisakokemus kilpailijana edellisissä ammattitaidon MM-kisoissa (WorldSkills Kazan 2019, Web Technologies/Verkkosivujen tuottaminen -laji) ja ammattitaito ovat todella arvokkaita, sillä ne edistävät tärkeältä osaltaan Verrosen valmentamista merkittävästi, Tennosar kiittelee.

Johan Händelin Kpedun edellinen MM-kisaedustaja 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston edellinen MM-kisaedustaja on Johan Händelin, joka osallistui Abu Dhabissa kisattuun WorldSkills-kilpailuun syksyllä 2016. Händelin saavutti siellä Medallion of Excellence -tunnustuksen kilpailemassaan tietojenkäsittelylajissa. Kyseisellä tunnustuksella palkitaan ne kilpailijat, jotka saavat oman lajinsa keskiarvoa korkeammat pisteet. Valtteri Verrosen minimitavoitteena on lokakuussa järjestettävässä WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailussa saada Medallion of Excellence -tunnustus.

 

Lisätiedot: 
Sirkku Purontaus,
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori
p. 044 725 0101

 

Ajankohtaista

Kpedun Valtteri Verronen valmentautuu Kiinan Shanghaissa lokakuussa järjestettäviin ammattitaidon MM-kisoihin

2.5.2022 klo 08:52

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Valtteri Verronen valmentautuu parhaillaan ammattitaidon MM-kisoihin. WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailu käydään Kiinassa 12.10.2022–17.10.2022. Verrosen kilpailulajina on Web Technologies eli verkkosivujen tuottaminen. 

Karsintakilpailun kautta maajoukkueeseen 

Verronen raivasi viime syksynä kisatun karsintakilpailun kautta tiensä Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen, johon kuuluu yhteensä 29 kilpailijaa ja 28 eksperttiä. 

Elokuussa Kalajoella järjestetyssä verkkosivujen tuottaminen -lajin Taitaja2021-finaalissa Verronen voitti hopeaa. Verronen olisi päässyt myös tietojenkäsittelylajin Taitaja2021-finaaliin, mutta valitsi finaalilajikseen verkkosivujen tuottamisen. 

Verrosen opettaja-valmentajana toimi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tieto- ja viestintätekniikan lehtori Anders Wikberg

– Ammatillisessa ohjelmoinnin osaamisessa Valtteri on mennyt jo oman osaamisen ylitse, joten minulla ei ole siinä sektorilla enää niin paljon annettavaa hänelle. Tsemppaamassa ja henkisenä tukena toimin toki mielelläni, Wikberg toteaa. 

Verronen valmistui Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2021.   

Margit Tennosaar vastaa Verrosen lajikohtaisesta valmennuksesta   

Verrosen lajikohtaisesta valmennuksesta vastaa Suomen maajoukkueen verkkosivujen tuottaminen -lajin ekspertti Margit Tennosaar Business College Helsingistä, jossa Tennosaar työskentelee tieto- ja viestintätekniikan opettajana (Software Development Teacher).

 

Kuvassa Kpedun entinen opiskelija Valtteri Verronen ja hänen World Skills -valmentajansa Margit Tennosaar työskentelevät tietokoneen edessä. Margit Tennosaar ja Valtteri Verronen harjoittelevat ahkerasti WorldSkills -kilpailua varten. Kuva: Ida Taittonen/Business College, Helsinki. 

Valtterin MM-valmennus käynnistyi heti karsintakilpailujen jälkeen. Viikoittaisten valmennussessioiden lisäksi Valtteri osallistui muun muassa tammikuussa kansainväliseen kisaan.

– Kyseessä oli etänä järjestetty valmennuskisa, johon osallistui yhteensä 11 maan kilpailijat. Minä sekä Latvian ja Itävällan ekspertit järjestimme ko. kisan. Päätavoitteena oli antaa mukana olleille WS2022-kilpalijoille mahdollisuus tavata toisiaan ja testata taitojaan, Tennosaar kertoo.

Verronen teki datanomiopintojensa viimeisen harjoittelun Helsingissä toimivalla Mediapool Finlandilla, ja jäi sinne osa-aikaiseksi työntekijäksi. Lokakuusta 2021 lähtien hän on työskennellyt Mediapoolilla kokoaikaisesti. Työnkuva sopii mainiosti Verrosen MM-kisavalmentautumiseen, sillä käytössä on samoja ohjelmistoja ja tekniikoita kuin WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailussa. Ekspertti Tennosaar on kiitollinen siitä, että Mediapool Finland tukee Verrosen MM-kisoihin valmentautumista.

Syksyllä Verrosen tavoitteena on aloittaa AMK-opintoja Helsingissä.

Kahden ensimmäisen yhteisen maajoukkueleirin olennaisin anti 

Maajoukkueen valmennus käynnistyi heti karsintakilpailujen jälkeen. Sen jälkeen, kun Skills Finland ry:n hallitus oli 17.3. tehnyt lopullisen päätöksen siitä, että Suomen maajoukkue osallistuu WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailuun, alkoi Suomen maajoukkueen leiritys. Ensimmäinen yhteinen maajoukkueleiri järjestettiin 30.3. etänä, ja toinen 26.4. Helsingissä kasvokkain. Valtterin mielestä maajoukkueen tapaamiset ovat hyvä tapa tutustua muuhun Suomen maajoukkueen kilpailijoihin ja saada lisätietoa siitä, missä he ovat valmennuksellisesti menossa ja mikä maajoukkuetoiminnassa on olennaista.

– Leirit tukevat myös yhtenäistä "meidän" maajoukkue -fiilistä, Valtteri jatkaa.

Seuraava maajoukkueleiri Porin Taitaja2022-finaalitapahtumassa 

Seuraava järjestyksessään kolmas yhteinen maajoukkueleiri ajoittuu toukokuun puoliväliin ja Porin Taitaja2022-finaalitapahtumaan, jossa Verronen ja muut maajoukkueen kilpailijat osallistuvat omien lajiensa ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailujen finaaleihin. Verronenkin pääsee sen ansiosta hankkimaan arvokasta kisakokemusta, mikä palvelee tärkeältä osaltaan valmentautumista tulevaan WorldSkills-kilpailuun.  

Porin Taitaja2022-finaalitapahtuman jälkeen yhteisiä maajoukkueleirejä järjestetään vielä neljä sekä etänä että kasvotusten. Maajoukkueleireillä Verronen ja muu joukkue saavat myös tärkeää tietoa kilpailuun osallistumisesta. Lisäksi on mahdollista valmentautua myös tiiminä. Maajoukkueleireillä käydään läpi erityisesti henkiseen valmennukseen liittyviä asioita. 

Maajoukkueleirien lisäksi Verrosella ja Tennosaarella on viikoittaiset valmennussessiot, joissa keskitytään Valtterin ammattiosaamisen jatkuvaan edistämiseen ja kehittämiseen.

– Valmennussessioiden tehtävät perustuvat aiempien MM-kisojen tehtäviin. Tavoitteena on harjoitella mahdollisimman paljon kaikkia erilaisia ratkaisuja. Yksi keskeisimmistä haasteista on se, että tulevissa MM-kisoissa ei ole käytettävässä nettiyhteyttä, joten Valtterin on ratkaistava kaikki tehtävät pelkästään oman osaamisen ja kokemuksen perusteella. Ohjelmistokehittäjän paras apulainen on tavallisesti internet, joten edellä mainittu haaste MM-kilpailussa on siis todellinen, Tennosaar jatkaa.

Päävalmentaja Margit Tennosaaren ohella Valtteri Verrosen valmentamiseen osallistuu myös Heikki Miinalainen.

– Miinalaisen kisakokemus kilpailijana edellisissä ammattitaidon MM-kisoissa (WorldSkills Kazan 2019, Web Technologies/Verkkosivujen tuottaminen -laji) ja ammattitaito ovat todella arvokkaita, sillä ne edistävät tärkeältä osaltaan Verrosen valmentamista merkittävästi, Tennosar kiittelee.

Johan Händelin Kpedun edellinen MM-kisaedustaja 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston edellinen MM-kisaedustaja on Johan Händelin, joka osallistui Abu Dhabissa kisattuun WorldSkills-kilpailuun syksyllä 2016. Händelin saavutti siellä Medallion of Excellence -tunnustuksen kilpailemassaan tietojenkäsittelylajissa. Kyseisellä tunnustuksella palkitaan ne kilpailijat, jotka saavat oman lajinsa keskiarvoa korkeammat pisteet. Valtteri Verrosen minimitavoitteena on lokakuussa järjestettävässä WorldSkills Shanghai 2022 -kilpailussa saada Medallion of Excellence -tunnustus.

 

Lisätiedot: 
Sirkku Purontaus,
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori
p. 044 725 0101