Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

EAKR-rahoitteisen Virtuaalistudio-hankkeen ensimmäinen yrityspilotti on nyt toteutettu!

25.4.2022 klo 10:24
Virtuaalistudio-hankkeen ensimmäisen yrityspilotin toteuttajajoukko

 

Kpedun Mediakeskus Limen upouudessa Virtuaalistudiossa toteutettiin Hilla Group Oyj:n henkilöstölle suunnattu uuden brändin lanseeraustilaisuus. Keinotodellisuutta hyödyntävä tilaisuus toteutettiin ideoinnista ja suunnittelusta toteutukseen saakka Kpedun media-alan opiskelijoiden ja Hilla Groupin edustajien yhteistyönä.

– Noin kymmenhenkinen opiskelijaryhmä otti rohkeasti vastuuta tuotannon suunnittelussa ja toteutuksessa. Opiskelijat toimivat tuotannossa merkittävissä rooleissa, kuten muun muassa ohjaajana, robotiikkaoperaattorina, kuvaajana, virtuaalioperaattorina ja studio-ohjaajana, kertoo media-alan opettaja Antti Hotakainen.

– On mahtavaa nähdä, miten opiskelijat ovat lähteneet ennakkoluulottomasti toteuttamaan pilottituotantoa. He ovat uskaltaneet rohkeasti ehdottaa omia ajatuksia ja ideoita, ja he ovat ottaneet innokkaasti uuden tekniikan vastaan, summaa Hotakainen.

Virtuaalistudio-hankkeen yhtenä keskeisenä tehtävänä on edistää AV-teknologioiden ja keinotodellisuuden hyödyntämistä elinkeinoelämän ja oppilaitoksen yhteistyönä uusien tuotteiden, palveluiden ja yrittäjyyden aikaansaamiseksi. Juuri tätä on nyt toteutetussa yrityspilotissa tehty.

– Limellä on jo pitkään toteutettu monikameratuotantoja yritysten tarpeisiin, ja nyt uusien teknologioiden myötä kykenemme toteuttamaan entistä vähähiilisempiä ja saavutettavampia tapahtumia ja tilaisuuksia. Koronapandemian myötävaikuttamana otettu teknologinen harppaus on muovannut media-alaa ja vauhdittanut vireillä ollutta muutosta toimintakentällä sekä luonut uudenlaisia osaamistarpeita alalle, kertoo media-alan tutkintovastaava Janne Erkkilä.

Hilla Groupille lanseeraustilaisuuden toteuttaminen virtuaalistudioympäristössä oli luonteva valinta.

– Olemme nykyaikainen mediatalo, ja haluamme olla mukana kehittämässä uutta toimintaa alalle, summaa Hilla Groupin tietohallinto- ja kehitysjohtaja Juha Erkkilä.

Erkkilä kaavailee, että jatkossa virtuaalistudion tuomia mahdollisuuksia voitaisiin hyödyntää Hilla-organisaatiossa esimerkiksi vaalistudion toteutuksessa.

Kpedun Virtuaalistudio-hankkeen aikana tehdään yhteensä 20 yrityspilottia, jotka voivat olla kaikkea messujen, kisastudioiden, tuotelanseerausten ja paneelikeskustelujen väliltä.

Katso videolta, mitä kaikkea virtuaalistudio mahdollistaa ja ota yhteyttä, mikäli innostut tällaisen pilotin tekemisestä: https://bit.ly/37ObP8V! 

Yhteydenotot: projektipäällikkö Kari Kaasinen, 044 7250 840 (etunimi.sukunimi@kpedu.fi)
Lue lisää hankkeesta: kpedu.fi/virtuaalistudio

EAKR-hanketta rahoittavat Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkolan kaupunki, Kannuksen kaupunki, Kaustisen seutu ja Perhon kunta

Ajankohtaista

EAKR-rahoitteisen Virtuaalistudio-hankkeen ensimmäinen yrityspilotti on nyt toteutettu!

25.4.2022 klo 10:24
Virtuaalistudio-hankkeen ensimmäisen yrityspilotin toteuttajajoukko

 

Kpedun Mediakeskus Limen upouudessa Virtuaalistudiossa toteutettiin Hilla Group Oyj:n henkilöstölle suunnattu uuden brändin lanseeraustilaisuus. Keinotodellisuutta hyödyntävä tilaisuus toteutettiin ideoinnista ja suunnittelusta toteutukseen saakka Kpedun media-alan opiskelijoiden ja Hilla Groupin edustajien yhteistyönä.

– Noin kymmenhenkinen opiskelijaryhmä otti rohkeasti vastuuta tuotannon suunnittelussa ja toteutuksessa. Opiskelijat toimivat tuotannossa merkittävissä rooleissa, kuten muun muassa ohjaajana, robotiikkaoperaattorina, kuvaajana, virtuaalioperaattorina ja studio-ohjaajana, kertoo media-alan opettaja Antti Hotakainen.

– On mahtavaa nähdä, miten opiskelijat ovat lähteneet ennakkoluulottomasti toteuttamaan pilottituotantoa. He ovat uskaltaneet rohkeasti ehdottaa omia ajatuksia ja ideoita, ja he ovat ottaneet innokkaasti uuden tekniikan vastaan, summaa Hotakainen.

Virtuaalistudio-hankkeen yhtenä keskeisenä tehtävänä on edistää AV-teknologioiden ja keinotodellisuuden hyödyntämistä elinkeinoelämän ja oppilaitoksen yhteistyönä uusien tuotteiden, palveluiden ja yrittäjyyden aikaansaamiseksi. Juuri tätä on nyt toteutetussa yrityspilotissa tehty.

– Limellä on jo pitkään toteutettu monikameratuotantoja yritysten tarpeisiin, ja nyt uusien teknologioiden myötä kykenemme toteuttamaan entistä vähähiilisempiä ja saavutettavampia tapahtumia ja tilaisuuksia. Koronapandemian myötävaikuttamana otettu teknologinen harppaus on muovannut media-alaa ja vauhdittanut vireillä ollutta muutosta toimintakentällä sekä luonut uudenlaisia osaamistarpeita alalle, kertoo media-alan tutkintovastaava Janne Erkkilä.

Hilla Groupille lanseeraustilaisuuden toteuttaminen virtuaalistudioympäristössä oli luonteva valinta.

– Olemme nykyaikainen mediatalo, ja haluamme olla mukana kehittämässä uutta toimintaa alalle, summaa Hilla Groupin tietohallinto- ja kehitysjohtaja Juha Erkkilä.

Erkkilä kaavailee, että jatkossa virtuaalistudion tuomia mahdollisuuksia voitaisiin hyödyntää Hilla-organisaatiossa esimerkiksi vaalistudion toteutuksessa.

Kpedun Virtuaalistudio-hankkeen aikana tehdään yhteensä 20 yrityspilottia, jotka voivat olla kaikkea messujen, kisastudioiden, tuotelanseerausten ja paneelikeskustelujen väliltä.

Katso videolta, mitä kaikkea virtuaalistudio mahdollistaa ja ota yhteyttä, mikäli innostut tällaisen pilotin tekemisestä: https://bit.ly/37ObP8V! 

Yhteydenotot: projektipäällikkö Kari Kaasinen, 044 7250 840 (etunimi.sukunimi@kpedu.fi)
Lue lisää hankkeesta: kpedu.fi/virtuaalistudio

EAKR-hanketta rahoittavat Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkolan kaupunki, Kannuksen kaupunki, Kaustisen seutu ja Perhon kunta