Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

Hammashoitajia koulutetaan pian Kokkolassa vuosien tauon jälkeen – taustalla huoli työvoiman riittävyydestä

8.4.2022 klo 09:33

Soiten suu- ja hammassairauksien poliklinikoiden vastuualuejohtajilla Marita Silvanderilla ja Jokilaaksojen suunterveydenhuollon vastuualuejohtajalla Paula Varilalla heräsi vuoden 2021 lopulla huoli hammashoitajatyövoiman riittävyydestä suurten ikäluokkien eläköityessä.

Kaksikko otti yhteyttä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston hyvinvointialojen toimialapäällikköön Suvi Päivärintaan, ja niin lähti käyntiin ripeä koulutussuunnittelu, jonka tuloksena on elokuussa alkava suunhoidon osaamisalan koulutus. Päivärinta kertoo, että lähtökohdat koulutuksen järjestämiselle olivat haasteelliset.

– Emme ole järjestäneet suunhoidon osaamisalaa vuosikausiin, joten lähtökohtana oli se, että meillä ei ollut sopivia tiloja, välineistöä eikä myöskään opettajia. Nyt nämä asiat ovat kuitenkin järjestyksessä, ja koulutus voi alkaa elokuussa, Päivärinta kertoo.

Varila ja Silvander kiittelevät ammattiopiston kyvystä vastata työelämän tarpeisiin, ja kertovat kyseessä olevan innovatiivinen toteutus.

– Klinikkaopetusta järjestetään Soiten tiloissa Torkinmäen hammashoitolassa ilta-aikaan. Teoriaopetus puolestaan järjestetään joko ammattiopiston tiloissa tai etäopetuksena. Kouluttajiksi saamme alueen hammashoidon asiantuntijoita.

Monimuotokoulutuksena järjestettävästä koulutuksesta toivotaan kiinnostuvan alueen lähihoitajat ja lähihoitajaopiskelijat, joilla on tutkinnon pakolliset tutkinnon osat valmiina. Hakuaika koulutukseen on käynnissä ja päättyy 5.6.2022.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hyvinvointialojen toimialapäällikkö Suvi Päivärinta, Kpedu, 044 090 4606

Suu- ja hammassairauksien poliklinikan vastuualuejohtajat, Soite:

Marita Silvander (Kokkola ja Kruunupyy) 044 730 7642

Paula Varila (Lestijokilaakso ja Perhonjokilaakso) 040 804 5138

Ajankohtaista

Hammashoitajia koulutetaan pian Kokkolassa vuosien tauon jälkeen – taustalla huoli työvoiman riittävyydestä

8.4.2022 klo 09:33

Soiten suu- ja hammassairauksien poliklinikoiden vastuualuejohtajilla Marita Silvanderilla ja Jokilaaksojen suunterveydenhuollon vastuualuejohtajalla Paula Varilalla heräsi vuoden 2021 lopulla huoli hammashoitajatyövoiman riittävyydestä suurten ikäluokkien eläköityessä.

Kaksikko otti yhteyttä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston hyvinvointialojen toimialapäällikköön Suvi Päivärintaan, ja niin lähti käyntiin ripeä koulutussuunnittelu, jonka tuloksena on elokuussa alkava suunhoidon osaamisalan koulutus. Päivärinta kertoo, että lähtökohdat koulutuksen järjestämiselle olivat haasteelliset.

– Emme ole järjestäneet suunhoidon osaamisalaa vuosikausiin, joten lähtökohtana oli se, että meillä ei ollut sopivia tiloja, välineistöä eikä myöskään opettajia. Nyt nämä asiat ovat kuitenkin järjestyksessä, ja koulutus voi alkaa elokuussa, Päivärinta kertoo.

Varila ja Silvander kiittelevät ammattiopiston kyvystä vastata työelämän tarpeisiin, ja kertovat kyseessä olevan innovatiivinen toteutus.

– Klinikkaopetusta järjestetään Soiten tiloissa Torkinmäen hammashoitolassa ilta-aikaan. Teoriaopetus puolestaan järjestetään joko ammattiopiston tiloissa tai etäopetuksena. Kouluttajiksi saamme alueen hammashoidon asiantuntijoita.

Monimuotokoulutuksena järjestettävästä koulutuksesta toivotaan kiinnostuvan alueen lähihoitajat ja lähihoitajaopiskelijat, joilla on tutkinnon pakolliset tutkinnon osat valmiina. Hakuaika koulutukseen on käynnissä ja päättyy 5.6.2022.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hyvinvointialojen toimialapäällikkö Suvi Päivärinta, Kpedu, 044 090 4606

Suu- ja hammassairauksien poliklinikan vastuualuejohtajat, Soite:

Marita Silvander (Kokkola ja Kruunupyy) 044 730 7642

Paula Varila (Lestijokilaakso ja Perhonjokilaakso) 040 804 5138