Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Viisi Kpedun opiskelijaa Taitaja2022-finaaleihin

21.2.2022 klo 11:56
 
Viisi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa on selviytynyt toukokuussa järjestettäviin Taitaja2022-finaaleihin. Tomi Pulkkinen kilpailee ajoneuvotekniikka-, Nestori Niskakangas metsäkoneen käyttö -, Sara Sandberg tietojenkäsittely- sekä Sakari Humalajoki ja Jani Simoinen automaatio-kappaletavaralajin finaalissa. Viime mainittu on parilaji, muut ovat yksilölajeja. Kaikki muut opiskelevat Kokkolan ammattikampuksella lukuun ottamatta Kannuksen toimipaikassa opintojaan suorittavaa Niskakangasta.

Koronapandemian vuoksi Taitaja2022-semifinaalit kisattiin eri puolilla Suomea 1.2–17.2. keskitetysti siten, että kaikki semifinalistit tekivät kilpailusuorituksensa omissa oppilaitoksissa. 

Semifinaaleihin osallistui valtakunnallisesti lähes 1.500 ammattiin opiskelevaa nuorta. Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta mukana oli 22 opiskelijaa 10 eri lajissa. 

Taitaja2022-finaalitapahtuma järjestetään Porissa 16.5.–19.5. Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista. 

Porin Taitaja2022-finaalitapahtuman yhteydessä kisataan myös Taitaja9-kilpailu peruskoulun 7.–9. luokkalaisten kolmijäsenisin joukkuein. Taitaja9-karsinnat käytiin koronan vuoksi poikkeuksellisesti virtuaalisella pakopelillä, joka vaati joukkueilta nokkeluutta ja päättelykykyä. Noin 3.450 joukkueesta 36 parasta selvitti tiensä finaaleihin. Pohjanmaan alueelta Taitaja9-finaaliin ylsivät Lohtajan koulusta Kokkolasta Ahven- ja Lestin koulusta Lestijärveltä Ameebat-niminen joukkue.

 

Ajankohtaista

Viisi Kpedun opiskelijaa Taitaja2022-finaaleihin

21.2.2022 klo 11:56
 
Viisi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa on selviytynyt toukokuussa järjestettäviin Taitaja2022-finaaleihin. Tomi Pulkkinen kilpailee ajoneuvotekniikka-, Nestori Niskakangas metsäkoneen käyttö -, Sara Sandberg tietojenkäsittely- sekä Sakari Humalajoki ja Jani Simoinen automaatio-kappaletavaralajin finaalissa. Viime mainittu on parilaji, muut ovat yksilölajeja. Kaikki muut opiskelevat Kokkolan ammattikampuksella lukuun ottamatta Kannuksen toimipaikassa opintojaan suorittavaa Niskakangasta.

Koronapandemian vuoksi Taitaja2022-semifinaalit kisattiin eri puolilla Suomea 1.2–17.2. keskitetysti siten, että kaikki semifinalistit tekivät kilpailusuorituksensa omissa oppilaitoksissa. 

Semifinaaleihin osallistui valtakunnallisesti lähes 1.500 ammattiin opiskelevaa nuorta. Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta mukana oli 22 opiskelijaa 10 eri lajissa. 

Taitaja2022-finaalitapahtuma järjestetään Porissa 16.5.–19.5. Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista. 

Porin Taitaja2022-finaalitapahtuman yhteydessä kisataan myös Taitaja9-kilpailu peruskoulun 7.–9. luokkalaisten kolmijäsenisin joukkuein. Taitaja9-karsinnat käytiin koronan vuoksi poikkeuksellisesti virtuaalisella pakopelillä, joka vaati joukkueilta nokkeluutta ja päättelykykyä. Noin 3.450 joukkueesta 36 parasta selvitti tiensä finaaleihin. Pohjanmaan alueelta Taitaja9-finaaliin ylsivät Lohtajan koulusta Kokkolasta Ahven- ja Lestin koulusta Lestijärveltä Ameebat-niminen joukkue.